Nyhet

Finalister utsedda i Årets Bolagsjurist

27 mars 2019 Årets bolagsjurist

För sjätte året i rad utses Årets Bolagsjurist. Utmärkelsen är ett samarbete mellan Affärsvärlden, Sveriges Bolagsjurister och Vinge. 

Nomineringarna speglar några av 2018 års mest omskrivna affärer och företag från åtta olika branscher: fintech, telecom, finans, förlag, e-handel, fordonsindustri, energi och skogsindustri. 

Nominerade finalister till Årets Bolagsjurist är:
-    Oskar Arndt, chefsjurist på iZettle som arbetat med börsintroduktionen som sedan blev till en försäljning av hela bolaget till Paypal. 
-    Sofia Berg, ensam bolagsjurist på Bergvik Skog som arbetat med försäljning av betydande skogsfastigheter i Baltikum och nu avvecklar verksamheten inför ståndande fission.
-    Natasha Lindstedt, bolagsjurist som arbetar med Vattenfalls omställning till att bli en klimatsmart verksamhet.

Årets Deal-finalisterna synliggör trenden av bolagssplittringar och sammanslagningar. Nominerade i kategorin är:
-    Magnus Lilliehöök, Autoliv, ansvarig för delningen av företaget Autoliv. Liksom Autoliv dubbellistades den nya delen, Veoneer, på både New York- och Stockholmsbörsen. 
-    Stefan Backman, Tele2, ansvarig för en av årets största sammanslagningar mellan Tele2 och Comhem.  

Slutligen har tre bolagsjurister nominerats för Årets Rising Star:
-    David Holmström, Mangold, som efter bara två månader i bolaget tog plats i ledningsgruppen. 
-    Lisa Liljekvist från ljudboksförlaget Storytel, med kraftig internationell expansion.
-    Henrik Jonsson, Bygghemma, som varit med om att bygga upp bolagets juridiska funktion och sedan börsnotera bolaget. 

Prisutdelningen sker den 3 april 2019.

Sofia Frändberg är Årets Bolagsjurist

För tionde året i rad utses Årets Bolagsjurist. Volvos chefsjurist Sofia Frändberg fick i år ta emot utmärkelsen i hård konkurrens. Sofia har spelat en mycket viktig roll för bolaget strategiskt och juridiskt, inte minst i samband med ett antal mångmiljardaffärer under föregående år.
7 april 2022 Årets bolagsjurist

Här är finalisterna i Årets Bolagsjurist 2022

Priset Årets Bolagsjurist är ett samarbete mellan Affärsvärlden, Advokatfiman Vinge och Sveriges Bolagsjurister. I år delas priset ut för tionde året i rad. Vinnarna i de tre kategorierna utses 6 april. Här nedan är årets nio finalister.
30 mars 2022 Årets bolagsjurist

Anne Gynnerstedt är Årets Bolagsjurist

För nionde året i rad utses Årets Bolagsjurist. Vattenfalls chefsjurist Anne Gynnerstedt fick i år fick ta emot utmärkelsen i hård konkurrens. Anne har spelat en mycket viktig roll för bolaget, inte minst i den gigantiska förlikning med tyska staten som innebar att 14,5 miljarder räddades till den statliga energijätten.
24 maj 2021 Årets bolagsjurist