Nyhet Finalister utsedda i Årets Bolagsjurist

27 mars 2019 Årets bolagsjurist

För sjätte året i rad utses Årets Bolagsjurist. Utmärkelsen är ett samarbete mellan Affärsvärlden, Sveriges Bolagsjurister och Vinge. 

Nomineringarna speglar några av 2018 års mest omskrivna affärer och företag från åtta olika branscher: fintech, telecom, finans, förlag, e-handel, fordonsindustri, energi och skogsindustri. 

Nominerade finalister till Årets Bolagsjurist är:
-    Oskar Arndt, chefsjurist på iZettle som arbetat med börsintroduktionen som sedan blev till en försäljning av hela bolaget till Paypal. 
-    Sofia Berg, ensam bolagsjurist på Bergvik Skog som arbetat med försäljning av betydande skogsfastigheter i Baltikum och nu avvecklar verksamheten inför ståndande fission.
-    Natasha Lindstedt, bolagsjurist som arbetar med Vattenfalls omställning till att bli en klimatsmart verksamhet.

Årets Deal-finalisterna synliggör trenden av bolagssplittringar och sammanslagningar. Nominerade i kategorin är:
-    Magnus Lilliehöök, Autoliv, ansvarig för delningen av företaget Autoliv. Liksom Autoliv dubbellistades den nya delen, Veoneer, på både New York- och Stockholmsbörsen. 
-    Stefan Backman, Tele2, ansvarig för en av årets största sammanslagningar mellan Tele2 och Comhem.  

Slutligen har tre bolagsjurister nominerats för Årets Rising Star:
-    David Holmström, Mangold, som efter bara två månader i bolaget tog plats i ledningsgruppen. 
-    Lisa Liljekvist från ljudboksförlaget Storytel, med kraftig internationell expansion.
-    Henrik Jonsson, Bygghemma, som varit med om att bygga upp bolagets juridiska funktion och sedan börsnotera bolaget. 

Prisutdelningen sker den 3 april 2019.

Sofia Graflund är Årets Bolagsjurist

För åttonde året i rad utses Årets Bolagsjurist. Northvolts chefsjurist Sofia Graflund fick i år fick ta emot utmärkelsen i hård konkurrens. Sofia har spelat en mycket viktig roll i uppbyggnaden av Northvolt, inte minst i arbetet med de finansieringsstrukturer som legat till grund för bolagets kraftiga expansion.
1 april 2020 Årets bolagsjurist

Finalister utsedda i Årets Bolagsjurist

För sjunde året i rad utses Årets Bolagsjurist. Utmärkelsen är ett samarbete mellan Affärsvärlden, Sveriges Bolagsjurister och Vinge. Finalisterna är nu utsedda.
24 mars 2020 Årets bolagsjurist

Dags att nominera Årets Bolagsjurist 2020

Förra året föll valet på Oskar Arndt, chefsjurist på iZettle. Nu är det dags att nominera kandidater till årets tävling. Nomineringen är öppen till och med 10 februari.
20 januari 2020 Årets bolagsjurist