Nyhet

Finalister utsedda i Årets Bolagsjurist

24 mars 2020 Årets bolagsjurist

För sjunde året i rad utses Årets Bolagsjurist. Utmärkelsen är ett samarbete mellan Affärsvärlden, Sveriges Bolagsjurister och Vinge. Finalisterna är nu utsedda.

Årets nomineringarna speglar några av 2019 års mest omskrivna affärer och företag från sex olika branscher: elteknik, fastighet, investment, skogsindustri, online-musik och telecom. 

Nominerade finalister till Årets Bolagsjurist är:

  • Sofia Graflund, chefsjurist på Northvolt AB,  som arbetat med uppbyggnaden och finansieringsstrukturerna under företagets kraftiga expansion.
  • Malin Löveborg, chefsjurist på Klövern, som lett teamen vid förvärven och omstruktureringarna av två större verksamheter.
  • Henrik Johansson, chefsjurist på Nordic Capital, som varit ledande i arbetet då bolaget tagit in en ny stor investerare för att möjliggöra företagets tillväxt.

 

I kategorin Årets Deal har följande finalister utsetts:

  • Andreas Mattsson, chefsjurist på BillerudKorsnäs, som ansvarade för arbetet i Bergvik Skog Östs försäljning till AMF. Affären fick som följd att skog började värderas annorlunda på börsen.
  • Lena Almefelt, chefsjurist på EQT, som varit ytterst ansvarig för företagets omfattande omstrukturering och förberedelse inför bolagets börsnotering.

 

Slutligen har tre bolagsjurister nominerats för Årets Rising Star:

  • Elin Persson, bolagsjurist vid HSB, som arbetat med HSB:s hantering av de avtalsrättsliga och processrättsliga frågor som uppstått på marknaden för nyproduktion av bostadsrätter under en tid av förändring i Sverige.
  • Helena Wanhainen, bolagsjurist på Tele2, som varit starkt involverad i arbetet med den legala fusionen och integrationen då Tele2 och Comhem gick samman i ett bolag.
  • Narin Karadaghi, chefsjurist vid Amuseio, som tagit fram företagets branschtransformerande licensavtalsmodeller och ansvarat för de investeringsrundor som möjliggjort bolagets kraftiga expansion. 

 

Vinnarna utses 1 april 2020.

Sofia Frändberg är Årets Bolagsjurist

För tionde året i rad utses Årets Bolagsjurist. Volvos chefsjurist Sofia Frändberg fick i år ta emot utmärkelsen i hård konkurrens. Sofia har spelat en mycket viktig roll för bolaget strategiskt och juridiskt, inte minst i samband med ett antal mångmiljardaffärer under föregående år.
7 april 2022 Årets bolagsjurist

Här är finalisterna i Årets Bolagsjurist 2022

Priset Årets Bolagsjurist är ett samarbete mellan Affärsvärlden, Advokatfiman Vinge och Sveriges Bolagsjurister. I år delas priset ut för tionde året i rad. Vinnarna i de tre kategorierna utses 6 april. Här nedan är årets nio finalister.
30 mars 2022 Årets bolagsjurist

Anne Gynnerstedt är Årets Bolagsjurist

För nionde året i rad utses Årets Bolagsjurist. Vattenfalls chefsjurist Anne Gynnerstedt fick i år fick ta emot utmärkelsen i hård konkurrens. Anne har spelat en mycket viktig roll för bolaget, inte minst i den gigantiska förlikning med tyska staten som innebar att 14,5 miljarder räddades till den statliga energijätten.
24 maj 2021 Årets bolagsjurist

Relaterade nyheter