Nyhet

En ny upplaga av boken Konkurrensrätt - en handbok utgiven

8 maj 2005

En ny upplaga av boken Konkurrensrätt - en handbok, skriven av Carl Wetter, Johan Karlsson, Olle Rislund och Marie Östman har kommit ut. Den är ett resultat på 960 sidor av ett lagarbete inom Vinges EU- och Konkurrensrättsgrupp och återspeglar rättsläget per den 1 juli 2004.

Handboken redogör i detalj för tolkningen och tillämpningen I Sverige av de EG-rättsliga och svenska konkurrensreglerna. Boken behandlar både materiella och processuella aspekter och innehåller omfattande hänvisningar till EG-rättslig och svensk praxis.

I denna tredje upplaga beaktas de viktiga förändringar inom konkurrensrätten som bland annat följer av att möjligheten att ansöka om undantag från förbudet mot konkurrensbegränsade samarbete försvinner samtidigt som svenska myndigheter och domstolar åläggs att tillämpa EGs centrala konkurrensregler när samhandeln kan påverkas. Boken innehåller också en redogörelse för de viktigaste inslagen i EUs nya regler om koncentrationskontroll. Den är samtidigt resultatet av en omfattande uppdatering av lagstiftning och praxis.

Fokus ligger på den praktiska tillämpningen av de EG-rättsliga och svenska konkurrensreglerna och boken riktar sig främst till företag, organisationer och myndigheter. Den är också ett oumbärligt redskap för advokater och andra som arbetar med konkurrensrättsliga frågor.

Boken finns att beställa hos förlaget Thomson Fakta och från och med december i år kommer den att finnas som digital version på www.thomsonfakta.se. Där kommer den att uppdateras kontinuerligt.

För en sammanfattning av och kommentar till den senaste utvecklingen inom konkurrensrätten i EU och Sverige kan ni läsa vårt nyhetsbrev Konkurrensnytt som utkommer en gång i månaden. Konkurrensnytt hittar du på www.vinge.se.