Nyhet

”En härlig kombination av affärsjuridiskt arbete, utbildningar och sociala aktiviteter”

3 november 2023 Karriär Student

”Vänta inte med att skicka in din ansökan, och förbered dig väl!” Det rådet ger Emma Näsholm till dig som söker till Vinges sommarnotarieprogram. Emma var sommarnotarie på Vinge 2023 och börjar nästa år att arbeta som biträdande jurist på Vinges Göteborgskontor.

Vad tar du med dig från sommaren?

– Framför allt att man som sommarnotarie inte förväntas kunna allt. Det som förväntas är att man är öppen för att lära, nyfiken och har ett intresse för affärsjuridik, resten löser sig! Jag har också med mig att en stor del av arbetet på byrån bygger på samarbete och att alla tillsammans arbetar och bidrar till Vinges gemensamma mål.

Hur skulle du beskriva tiden som sommarnotarie på Vinge?

– Sommarnotarieprogrammet kan sammanfattas som en härlig kombination av affärsjuridiskt arbete, utbildningar och sociala aktiviteter. Det är otroligt lärorik, spännande och framförallt kul! Redan från start kände jag mig som en naturlig del av teamet, och det fanns ett genuint intresse av att lära känna var och en av oss. Vi sommarnotarier blev nästintill direkt tilldelade arbetsuppgifter, vilket jag inte alls hade förväntat mig till en början. Jag blev verkligen positivt överraskad över ansvaret, delaktigheten och självständigheten som vi sommarnotarier fick. Programmet ger en oslagbar inblick i hur vardagen för en biträdande jurist ser ut. Det innehåller även en rad givande och intressanta utbildningspass och massor av sociala aktiviteter där man får möjlighet att lära känna alla trevliga kollegor i ett helt annat sammanhang.

Vad fick du göra?

– Det var väldigt varierat! Jag arbetade med M&A och bolagsrätt. Arbetsuppgifterna i sig omfattade allt från att granska avtal och upprätta bolagsdokument, till att göra rättsutredningar gällande komplexa juridiska frågor. Det absolut roligaste var att få ta stort ansvar för sitt arbete, och hjälpa såväl kollegor som klienter. Vi erbjöds också många givande utbildningstillfällen där vi bland annat fick vässa våra kunskaper i Legal English, advokatetik och M&A. Längre in i programmet fick jag möjlighet att delta i klientmöten och vara med under en så kallad closing. Det förberedande arbetet har absolut sin charm, men att sedan få vara med i slutfasen på ett projekt och faktiskt få se hur allt arbete realiseras tyckte jag var särskilt kul!

Vad är ditt bästa minne från tiden som sommarnotarie?

– Det finns så många fina och roliga minnen! Som helhet skulle jag nog säga att alla de sociala aktiviteterna och Vinges sommarfest har varit bland det bästa. Det har varit otroligt roligt att lära känna de andra sommarnotarierna och alla övriga kollegor på Vinge, och det har verkligen resulterat i många fina minnen och mycket skratt.

Har du några tips till den som funderar på att söka?

– Vänta inte med att skicka in din ansökan! Kolla i förväg upp när ansökningen öppnar och förbered dig väl. Kom ihåg att ditt personliga brev är en chans att visa vem just du är, så var dig själv och försök inte passa in i någon annans mall. Fundera också på om det är något område du är särskilt intresserad av och försök inkludera det i din ansökan. Har du ett intresse för affärsjuridik så tveka inte, jag vågar lova att om du får möjligheten kommer du få en härlig och minnesvärd sommar. Lycka till!

Ansökan till sommarnotarieprogrammet är öppen

Vinge tar varje sommar emot upp till trettio sommarnotarier till våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö som under sex till åtta veckor får prova på livet som affärsjurist. Sommarnotarieprogrammet fungerar som en rejäl språngbräda för din framtida karriär, med möjlighet att växa både professionellt och personligt. Ett deltagande innebär mycket goda chanser att få arbete på Vinge efter studierna, och många av våra sommarnotarier börjar arbeta hos oss efter avslutat sommarnotarieprogram.

Sök till sommarnotarieprogrammet

Vi rekryterar löpande så tänk på att skicka in din ansökan så tidigt som möjligt!