Nyhet

E.N. Sak Försäkring ingår avtal om överlåtelse av verksamheten till Accept

24 februari 2012

E.N. Sak Försäkring i Europa AB och Accept Försäkringsaktiebolag (publ) har kommit överens om att Accept ska ta över verksamheten i E.N. Sak Försäkring och bolagsstämman i E.N. Sak Försäkring har godkänt överlåtelserna. Överlåtelseavtalen omfattar hela verksamheten (inklusive administrativ personal) och alla försäkringstagare i Sverige och Danmark.

"En av mina och Robert Wikholms huvuduppgifter som likvidatorer har varit att tillvarata försäkringstagarnas rättigheter. Det är därför tillfredställande att vi har slutit avtal med Accept och att bolagsstämman nu godkänt överlåtelserna. Genom överlåtelserna av den svenska och danska verksamheten uppnås en långsiktigt hållbar lösning för försäkringstagarna, " säger Fabian Ekeblad, delägare i Vinge tillika likvidator i E.N. Sak Försäkring.

Överlåtelserna är villkorade av Finansinspektionens godkännande. E.N. Sak Försäkring kommer att fortsätta att hantera försäkringarna och skadeutbetalningarna fram till att Finansinspektionen ger sitt tillstånd till att affären genomförs. Försäkringstagarnas försäkringsskydd kvarstår oförändrat.

Tillståndet för E.N. Sak Försäkring återkallades av Finansinspektionen i november 2011. Bolagsverket fattade i december 2011 beslut om att E.N. Sak Försäkring skulle träda i likvidation. Advokaterna Robert Wikholm och Fabian Ekeblad på Advokatfirman Vinge utsågs som likvidatorer i bolaget. För att skydda försäkringstagarnas intressen var en av likvidatorernas första åtgärder att hitta ett annat försäkringsbolag som kunde ta över kundernas försäkringsavtal och Accept visade intresse att förvärva verksamheten i både Sverige och Danmark.

Accept är ett svenskt försäkringsbolag som har sitt säte i Stockholm och nu är inne på sitt 15:e verksamhetsår. Accept erbjuder bl.a. kompletterande arbetslöshetsförsäkringar (inkomstförsäkringar) och olycksfallsförsäkringar. Försäkringsverksamheten bedrivs även genom gränsöverskridande verksamhet i Danmark och övriga nordiska länder. Mer information om Accept finns på www.accept.se

Vid frågor, vänligen kontakta

Likvidatorerna i E.N. Sak Försäkring i Europa AB:
Fabian Ekeblad, 070-7143097
Robert Wikholm, 070-7143177 

Accept Försäkringsaktiebolag (publ):
Owe Berg, 0708-305337
Susanne Häggblom Andersson, 0707-302429