Nyhet

Dags att nominera Årets Bolagsjurist 2023

12 januari 2023 Årets bolagsjurist

Förra året föll valet på Sofia Frändberg, chefsjurist på Volvo. Nu är det dags att nominera kandidater till 2023 års utmärkelse. Nomineringen är öppen till och med 19 februari.

För elfte året i rad arrangerar Vinge Årets Bolagsjurist tillsammans med Sveriges Bolagsjurister och Affärsvärlden. Syftet är att lyfta bolagsjuristens roll och visa på hur bolagsjuristen gör skillnad för affären och verksamheten. Förutom huvudkategorin utses även Årets Uppdrag och Årets Stjärnskott.

Årets Bolagsjurist

Årets Bolagsjurist delas ut till en bolagsjurist och som under föregående år har visat sig särskilt framstående och skapat mervärden för företaget/organisationen genom att ha bidragit till dess utveckling och framgångar.

Årets Uppdrag

Utmärkelsen delas ut till en bolagsjurist som under föregående år aktivt medverkat vid ett uppdrag som stuckit ut ur mängden och varit särskilt viktigt sett till storlek, utmaning och/eller värdeskapande för företaget. Det kan exempelvis vara en företagsöverlåtelse, en domstolsprocess, ett compliance-projekt, en börsintroduktion, en omstrukturering eller annan typ av affär.

Årets Stjärnskott

Syftet med priset är att särskilt uppmärksamma en bolagsjurist som tydligt är på väg uppåt i sin karriär. Personen har visat prov på särskild fallenhet för sin roll men också stor potential att utvecklas ytterligare. Kandidaten kan ha arbetat som bolagsjurist både en kortare eller längre tid.

 

Nominering görs på aretsbolagsjurist.se och tas emot till och med 19 februari.