Nyhet

Louise Brorsson Salomon, Maria-Pia Hope och Christina Kokko utses till IFLR 2022 Women Leaders

Vinges delägare Christina Kokko, Maria-Pia Hope och Louise Brorsson Salomon har blivit utsedda som Women Leaders 2022 av IFLR. Utnämningen lyfter ledare med “outstanding reputations within their markets” på en global arena.

”Det gör mig stolt att Vinge som enda svenska byrå har tre medarbetare i årets Women Leaders 2022-ranking. Vi satte som första skandinaviska byrå ett konkret mål för jämställt invalda nya delägare redan 2014 och har sedan dess på olika sätt arbetat med att skapa förutsättningar för kvinnliga jurister att göra karriär. På Vinge är det en självklarhet att alla, oavsett kön, ska ha förutsättningar att lyckas och nå framgång i sitt arbete”

säger Maria-Pia Hope, managing partner på Vinge.

International Financial Law Review utnämner varje år ett antal kvinnliga ledare med betydande påverkan på marknaden såväl som på sitt verksamhetsområde.

Christina Kokko, Maria-Pia Hope och Louise Brorsson Salomon är tre av totalt 11 svenska jurister på listan, där den femte upplagan av utmärkelsen omfattar totalt cirka 1000 jurister globalt.

Vinge har som första svenska advokatbyrå satt det konkreta målet att de kommande åren ha 50 procent kvinnor vid inval av nya delägare.