Nyhet

”Du lär dig mycket nytt som inte tas upp på juristutbildningen”

18 oktober 2021 Karriär

Arthur Kinski var sommarnotarie på Vinges Stockholmskontor sommaren 2021. Här berättar han om sin upplevelse av programmet och ger tips till dig som ska söka till nästa år.

Hur är det att vara sommarnotarie på Vinge? 

– Fantastiskt lärorikt och givande! Att börja som sommarnotarie på en stor advokatbyrå som Vinge kan kännas lite nervöst, men känslan försvinner i princip direkt när du får träffa alla trevliga och välkomnande kollegor. Som sommarnotarie blir du snabbt en del av din tilldelade arbetsgrupp där du får jobba med en mängd spännande arbetsuppgifter. Under hela din sommarnotarieperiod får du stöd, handledning och feedback.

Vad är det bästa med att vara sommarnotarie? 

– Enligt mig är det blandningen av det praktiska och sociala. Som sommarnotarie får man jobba med praktisk juridik som ger den stora möjligheten att få arbeta med extremt kunniga personer som är experter på sina områden. Du får alltså omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken samtidigt som du lär dig mycket nytt som inte tas upp på juristutbildningen. Utöver arbetet med juridiska arbetsuppgifter får du även ta del av många sociala aktiviteter som Vinge anordnar. Genom dessa har jag skaffat många nya goda vänner som jag ser fram emot att börja jobba med! 

Har du något särskilt minne som gjort stort intryck på dig från sommaren på Vinge? 

– Min andra arbetsvecka på Corporate Commercial. När jag började hade jag inte många förväntningar kring kvalificerade arbetsuppgifter – men till min positiva förvåning fick jag ”riktiga” arbetsuppgifter bara några dagar efter att jag hade börjat. Den andra arbetsveckan är särskilt minnesvärd för mig eftersom det var då alltfler kollegor i min arbetsgrupp började ge mig fler och större arbetsuppgifter. Jag kommer ihåg att det var fantastiskt att känna att kollegorna i arbetsgruppen inkluderade mig i deras viktiga arbete och att de trodde på mig. Det var nog då jag insåg att det är sådana arbetsuppgifter och en sån här arbetsgrupp jag vill jobba med i framtiden. 

Har du något råd till dem som nu funderar på att söka? 

– Var öppen när du söker! Tänk på att den juridik du får lära dig på juristutbildningen ofta fungerar på ett annat sätt i praktiken. Det innebär att det finns områden som du kanske tycker kan vara lite tråkiga på juristutbildningen, som sedan visar sig vara otroligt roliga att jobba med i praktiken.
Våga gärna vidga dina vyer och läs på om de olika arbetsgrupperna på Vinges hemsida. Vad gäller själva ansökan rekommenderar jag att du gör klart för dig vad du vill förmedla med ditt personliga brev och CV. Jag tycker att det är viktigt att visa vem man är och vilka egenskaper man har som man tillämpar i sitt arbetsliv. Med det sagt behöver du inte ha en juridisk arbetslivsbakgrund för att ha ett intressant CV – all arbetslivserfarenhet är bra och relevant. 

I september 2022 börjar Arthur jobba som biträdande jurist på Vinges Stockholmskontor i gruppen Corporate Commercial.

 

Från den 1 november kan du ansöka till sommarnotarieprogrammet 2022 här

Meet The Seat – Arthur Kinski

Nyligen var det Arthur Kinskis, biträdande jurist i Corporate Commercial på Stockholmskontoret, tur att sitta i The Seat. Vi tog en pratstund för att höra hur det var.
29 november 2022 Karriär

Från sommarnotarie till biträdande jurist

Våren 2023 börjar Markus Hedbys arbeta som biträdande jurist på Vinge. Vägen till anställning gick via en plats som sommarnotarie. Den 1 november öppnar ansökan till sommarnotarieprogrammet 2023.
15 november 2022 Karriär

”Sommarnotariejobbet ett väldigt varierande och framför allt roligt jobb!”

Tisdagen 1 november öppnar ansökan till Vinges sommarnotarieprogram 2023. Alicia Olnäs var sommarnotarie på Vinge sommaren 2022. Hon uppmanar alla som söker att i ansökan lyfta fram vad som lockar med att vara sommarnotarie på just Vinge.
15 november 2022 Karriär

Relaterade nyheter