Nyhet

Anti-counterfeiting - så arbetar ni bäst mot varumärkesintrång och produktförfalskningar

7 juni 2021 Immaterialrätt

Produktförfalskningar och immaterialrättsliga intrång är ett betydande problem för såväl enskilda varumärken och företag som i ett bredare samhällsperspektiv. I årets upplaga av WTR:s “Anti-Counterfeiting: A Global Guide” presenterar vi de viktigaste delarna i den svenska lagstiftningen, samt hur man som företag kan skapa framgångsrika preventiva åtgärder.

Vad är viktigt att tänka på i frågor som rör varumärkesintrång och piratkopiering? Hur ser det svenska regelverket ut och vad gäller i olika typer av intrångsfrågor? I årets guide ger våra experter Anette Henrysson och Sofia Ljungblad en övergripande bild av den svenska lagstiftningen. I WTR:s ”Counterfeiting: A Global Guide” presenteras också strategier för ett preventivt arbete för försvarandet av företagets IP-rättigheter.

 

För att på bästa sätt tillvarata våra klienters intressen och motverka produktförfalskningar och immaterialrättsliga intrång har Vinge inrättat ett sömlöst erbjudande där vi bistår med specialister inom hela kedjan av immaterialrätt, straffrätt och processrätt. Vinges anti-counterfeiting team består av ett unikt samarbete mellan IP-experter och experter från Corporate Crime & Compliance.

 

Genom att tillhandahålla expertteam omfattande samtliga områden som aktualiseras vid ett intrång, genom samverkan mellan Vinges immaterialrättsexperter och egna straffrättsliga experter som bistår med säkerställande av bevisning, gör vi det möjligt för våra klienter att med högsta effektivitet tillvarata sina rättigheter. Vi bistår med bevakning av varumärkes‑ och designrättigheter inom de regioner som står i fokus. I händelse av ett ingripande agerar vi omgående utifrån klientens önskemål och med den expertis som situationen fordrar.

 

Produkter som återfinns bland förfalskningar och piratkopior återfinns i en mängd branscher, såsom läkemedel, livsmedel, kosmetika, kläder och elektronik. Framställningen av förfalskningar och piratkopior verkar ofta på samhällets skuggsida, och tillverkningen av dessa produkter påverkar därför såväl skatteintäkter som arbetstillfällen negativt i berörda regioner, och är ett led i penningtvätt.

 

Du läser hela artikeln i World Trademark Review här.

 

Artikeln ingår i guiden Anti-counterfeiting and Online Brand Enforcement: A Global Guide 2021, en bilaga till World Trademark Review, publicerad av Law Business Research - IP Division. Här läser du guiden i sitt fullständiga format: www.WorldTrademarkReview.com.