Våra senaste nyheter

Nyhet

Storslam för Vinge vid Managing IP EMEA Awards 2024

Vinge tog under torsdagskvällen emot hela fyra utmärkelser vid Managing IP EMEA Awards 2024 i London. Det gör Vinge till en av galans stora vinnare, och den mest framgångsrika svenska byrån.
11 april 2024
Nyhet

Här är finalisterna i Årets Bolagsjurist 2024

För tolfte året i rad utses Årets Bolagsjurist i ett samarbete mellan Sveriges Bolagsjurister, Affärsvärlden och Vinge. Utmärkelsen syftar till att visa på hur bolagsjuristen idag spelar en allt viktigare roll i näringslivet. Årets finalister är nu klara.
11 april 2024
Nyhet

Vinges Mångfaldsprogram växer

I drygt 20 års tid har Vinges Mångfaldsprogram bidragit till att fler gymnasieelever med utländsk bakgrund väljer att bli jurister. Efter sommaren utökas programmet från fyra till fem gymnasieskolor, när Järva gymnasium slår upp portarna.
3 april 2024
Nyhet

Vinge topprankat inom 18 områden i Legal 500

Vinge har mottagit högsta ranking i 18 av 21 kategorier i Legal 500:s ranking för 2024.
28 mars 2024
Nyhet

Möt Sofie Nordgren, ny delägare vid Vinge Skåne

Efter totalt 16 år utomlands och med ett imponerande CV med arbete på internationella advokatbyråer i London i bagaget valde Sofie Nordgren att flytta hem till Sverige och fortsätta karriären här. Att det blev just Vinge var ingen slump, och vid årsskiftet tillträdde hon rollen som delägare på Vinges Skånekontor.
19 mars 2024
Nyhet

Vinge sätter inkludering i fokus

För andra gången arrangerar vi Inclusion Week på Vinge, där vi sätter fokus på inkludering och social hållbarhet. Under en fullmatad temavecka ökar vi medvetenheten om hur vi påverkar och påverkas av varandra, för att gemensamt skapa bästa möjliga förutsättningar att prestera på den höga nivå vi alltid eftersträvar.
18 mars 2024
Nyhet

Vingemedarbetare bakom kapitel om sjörätt i Sverige

Advokaterna Michele Fara, Ninos Aho, Paula Bäckdén och Anders Leissner har bidragit med ett avsnitt i den nyligen publicerade Law and Practice Guide i ”Chambers and Partners Global Practice Guide” avseende Sjörätt i Sverige.
15 mars 2024
Nyhet

Vinge topprankad i 12 områden och som Leading Firm i Chambers & Partners Europe Guide 2024

Ett stort tack till alla våra klienter som bistått med viktig feedback i samband med Chambers & Partners årliga ranking. Resultatet har nu offentliggjorts, och vi gläder oss åt topprankingar i 12 områden, samt som Leading Firm och ett betydande antal individuella rankingar.
14 mars 2024
Nyhet

Möt Carl Lönnqvist, ny counsel vid Vinges Göteborgskontor

Carl Lönnqvist började sin juristbana som biträdande jurist i Vinges process- och IP-grupp. Efter en tid som Legal Counsel IP på Volvo återvänder han nu till Vinges Göteborgskontor i rollen som counsel.
13 mars 2024
Nyhet

"Brott skadar alltid ett företag men en cover-up är en ren korsfästning"

Mia Falk har en lång karriär bakom sig, där hon hunnit med många intressanta uppdrag. I en längre intervju i Branschtidningen Compliancenytt diskuterar hon bland annat riskerna som svenska bolag står inför idag.
12 mars 2024
Nyhet

"Vi svenskar är fortfarande naiva när det kommer till sanktioner"

Hur påverkar det rådande världsläget svenska bolag? Och hur vana är vi egentligen vid sanktionslagstiftning? Det pratar Anders Leissner om i senaste numret av branschtidningen Compliancenytt.
12 mars 2024
Pressmeddelande

Louise Brorsson Salomon ny VD för Vinge

Louise Brorsson Salomon är delägare på Vinge och efterträder under våren Maria-Pia Hope som varit VD sedan 2012. Skiftet på vd-posten följer en långsiktig successionsplan. Styrelsens uppdrag till Louise Brorsson Salomon är att fortsätta att utveckla Vinges erbjudande, värna Vinges klienter, locka de bästa juriststudenterna och tillse att Vinge fortsätter att vara en god samhällsaktör.
11 mars 2024
Nyhet

Vinge har bistått Gotlandsbolaget med en avsiktsförklaring om byggandet av fossilfri katamaranfärja

Paula Bäckdén har hjälpt Gotlandsbolaget att ta fram ett MoU – avsiktsförklaring - om förhandling av byggnation av en ny fossilfri katamaranfärja.
5 mars 2024
Nyhet

Irma Softic i The Seat

Nyligen var det Irma Softics, biträdande jurist i bank & finans-gruppen på Malmökontoret, tur att sitta i The Seat.
1 mars 2024
Nyhet

Möt Daniel Prawitz, ny delägare vid Vinge Skåne

Daniel Prawitz är sedan årsskiftet delägare på Vinges Skånekontor där han arbetar med entreprenadrätt, i synnerhet entreprenadtvister och med infrastrukturprojekt. Resan till delägarskap har inte varit helt spikrak utan innefattat både tingstjänstgöring och en period som bolagsjurist. Som nybliven delägare ser han nu fram emot att engagera sig i Vinges fortsatta utveckling och långsiktiga frågor som rör ledarskap och organisation.
27 februari 2024
Nästa