Nyhet

Vinge förstärker inom offentlig upphandling

Vinge har rekryterat Kristoffer Sällfors som Expert och utnämnt Daniel Wendelsson till Counsel

Kristoffer Sällfors är expert på offentlig upphandling och kommer närmast från Konkurrensverket, där han de senaste sex åren tjänstgjort som processråd. Kristoffer har inte minst en unik erfarenhet av processer i upphandlingsmål och har även företrätt Konkurrensverket i EU-domstolen. Kristoffer har även erfarenhet av arbete på advokatbyrå där han tidigare arbetat med upphandlingsrättsliga frågor. 

”Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Kristoffer Sällfors. Kristoffer kompletterar och förstärker vårt upphandlingsrättsliga team, som är bland de vassaste i landet. Nu flyttar vi fram positionerna ytterligare. Offentlig upphandling är ett växande område för oss. Leverantörer och upphandlande enheter efterfrågar allt mer kvalificerad rådgivning före, under och efter upphandling. Även processerna ökar i antal. På byrån hanterar vi dessutom ett stort antal transaktioner där den upphandlingsrättsliga expertisen ofta är av stor betydelse för parterna.”, säger Johan Karlsson, delägare och chef för Vinges specialistgrupp inom EU, Competition & Regulatory. 

Som ett led i den fortsatta satsningen på offentlig upphandling har Vinge också utnämnt Daniel Wendelsson till Counsel. Daniel, som leder Vinges upphandlingsrättsliga team, är en av Sveriges främsta advokater inom offentlig upphandling. 

Kristoffer Sällfors börjar på Vinges Stockholmskontor 2 september.