Nyhet

Nya counslar utsedda

Vinge har utnämnt Helena Brännvall och Ulrika Bengtsson till counslar.

Helena Brännvall har arbetat på Vinge sedan 2007 och är specialiserad på tvistlösning. Hon har arbetat med svenska domstolsprocesser såväl som svenska och internationella skiljeförfaranden inom en rad branscher. Helena har även varit tingsnotarie vid Södertörns tingsrätt samt gjort secondments hos GE Real Estate samt hos Scania CV AB, där hon jobbat som bolagsjurist.

”Vi är mycket glada över att utse Helena Brännvall till Counsel. Hon har bred erfarenhet av kommersiell tvistlösning och har bistått vid några av Vinges största och mest komplexa tvister. Genom sitt arbete som bolagsjurist har hon också ingående kunskap avseende avtalsrätt och olika standardavtal. Vi fortsätter att växa inom tvistlösning och Helenas roll som Counsel är en viktig del i gruppens tillväxt.” 

säger James Hope, chef för Vinges tvistlösningsgrupp.

Ulrika Bengtsson har gedigen bakgrund med närmare 30 års erfarenhet av juridiskt arbete i huvudsak med inriktning på skattefrågor och skatteprocess. Ulrika arbetar på Vinge sedan våren 2018 och kommer närmast från revisionsbyrån Deloitte där hon bl.a. ansvarade för deras skatteprocessverksamhet. Innan dess har Ulrika tjänstgjort som specialist på Skatteverkets rättsavdelning, på affärsjuridisk advokatbyrå och domstol. Hon är specialiserad på de skatteprocessuella reglerna, skatteförfarandet och skattetillägg.

Ulrika bistår Vinges klienter i omfattande och komplexa skattetvister främst avseende svensk och internationell företagsbeskattning.

Ulrika arbetar också för en förbättrad rättssäkerhet i skattefrågor och är styrelseledamot i Institutet för Skatter & Rättssäkerhet sedan flera år. Ulrika skriver artiklar om skatteförfarandefrågor och anlitas regelbundet som talare i skatterättsliga sammanhang.