Nyhet

Jasmin Draszka-Ali invald i Transparency International Sveriges styrelse

Jasmin Draszka-Ali, biträdande jurist på Vinge, har blivit invald som styrelseledamot i Transparency International Sverige.

Jasmin, vad gör Transparency International Sverige och vad innebär styrelseplatsen för Vinge?

-Transparency International Sverige arbetar med en mängd frågor i syfte att motverka korruptionen i Sverige. Organisationen bedriver exempelvis en bred informationsverksamhet och opinionsbildning för att sprida kunskap om korruptionens skadliga verkningar och verka för ökad transparens i såväl offentlig som privat sektor. 

Ur Vingesynpunkt ser jag styrelseplatsen som ytterligare en förstärkning av vårt nätverk inom antikorruption, något som förbättrar vår möjlighet att arbeta mot korruption i Sverige.

Transparency International på global nivå grundades 1993 med målet att sätta korruption på den internationella agendan. Organisationen har sedan dess vuxit till att bli en stor auktoritet på området och har bland annat medverkat till att både Världsbanken och Internationella valutafonden numera anger korruption som ett av de största hoten mot utveckling. Transparency International spelade också en stor roll i att genomdriva FN:s konvention mot korruption och OECD:s konvention mot mutor.

Jasmin Draszka-Ali är sedan 2015 biträdande jurist på Vinge och arbetar bland annat inom områdena Corporate Risk & Compliance, Anti-korruption samt Företag och mänskliga rättigheter.