Nyhet

James Hope erhåller tre internationella utmärkelser

27 september 2019 Tvistlösning

Vinges chef för tvistlösning i Stockholm, James Hope, har utsetts till ny ledamot av London Court of International Arbitration samt som skiljeman i den internationella panelen av International Center for Dispute Resolution (ICDR). Han har även rankats som ”thought leader” av rankingguiden WWL.

James Hope har nyligen valts in som ledamot i London Court of International Arbitration (LCIA), ett av världens främsta skiljedomsinstitut. Utmärkelsen innebär att vara en del av organisationen och dess verksamhet samt att delta i beslut kring institutets regler och verksamhet. LCIA:s huvuduppgift är att utse skiljemän för de tvister institutet hanterar samt på andra sätt administrera tvisterna. Uppdraget påbörjades i juni och James kommer att inneha uppdraget under fem år. 

James Hope har omfattande erfarenhet av svenska respektive engelska domstolsprocesser och skiljedomsförfaranden, och utmärkelsen är ett kvitto på James roll som ledande skiljedomsexpert på den internationella arenan. Han var tidigare styrelsemedlem i Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut under åren 2013‑2018.

James har nyligen också valts in som skiljeman för den internationella panelen av International Center for Dispute Resolution (ICDR). Institutet utgör den internationella divisionen av USA:s skiljedomsinstitut, American Arbitration Association (AAA).

I ytterligare en utnämning har James utsetts till ”thought leader”, det vill säga en av världens ledande skiljedomsadvokater, av Who’s Who Legal som årligen utvärderar och rankar de främsta experterna samt affärsjuridiska byråerna på den internationella arenan. Guiden baseras på oberoende utvärderingar och research.