Nyhet

Dags att nominera Årets Bolagsjurist 2019

1 mars 2019 Årets bolagsjurist

Förra året föll valet på Håkan Broman, chefsjurist på NCC. Nu är det dags att nominera kandidater till årets tävling. Nytt för i år är att Nina MacPherson ansluter till tävlingens jury. Nomineringen är öppen till och med 15 februari. 

För sjätte året i rad arrangerar Vinge Årets Bolagsjurist tillsammans med Sveriges Bolagsjurister och Affärsvärlden. Syftet är att lyfta bolagsjuristens roll och visa på hur bolagsjuristen gör skillnad för affären och verksamheten. Förutom huvudkategorin utses även Årets Deal och Årets Rising Star.

Årets Deal

Pristagaren ska vara en bolagsjurist som under föregående år aktivt medverkat vid en transaktion som stuckit ut ur mängden och varit särskilt viktig sett till storlek, utmaning och/eller värdeskapande. Det kan exempelvis vara en företagsöverlåtelse, börsintroduktion eller omstrukturering. 

Årets Rising Star

Syftet med priset är att särskilt uppmärksamma en bolagsjurist som tydligt är på väg uppåt i sin karriär. Personen har visat prov på särskild fallenhet för sin roll men också stor potential att utvecklas ytterligare. Kandidaten kan ha arbetat som bolagsjurist både en kortare eller längre tid.

Nytt för i år är att Nina MacPherson ansluter till juryn. Nina är tidigare chefsjurist och Senior Vice President på Ericsson och sitter idag i styrelsen för Scania och Traton Group. Hon är även ledamot i Aktiemarknadsnämnden.  

Nominering görs på aretsbolagsjurist.se och tas emot till och med 15 februari.