Nyhet

Vinge engagerar Carl Wetter som Senior Advisor

Carl Wetter, en av Nordens absolut främsta och mest erfarna jurister inom EU- och konkurrensrätt, ansluter till Vinge som Senior Advisor.

Carl Wetter kommer närmast från EU-domstolen där han tjänstgjorde som domare i Tribunalen under perioden 2013-2016. Tribunalen fungerar som en första instans inom EU-domstolen i flera olika typer av mål, bland annat konkurrensrättsliga mål och mål om statligt stöd. Som domare har Carl Wetter varit involverad i flera av de mest uppmärksammade målen inom dessa och andra områden. Carl Wetter har en bakgrund som advokat och delägare på Vinge och var en av grundarna vid Vinges etablering i Bryssel 1989.  Carl Wetter har tilldelats H.M. Konungens medalj för förtjänstfulla insatser som domare och advokat (2017). 

-    Med Carl Wetter som Senior Advisor befäster vi vår ställning som den ledande advokatbyrån inom området EU- och konkurrensrätt. Carls unika erfarenhet, djupa kompetens, utpräglade affärssinne och allmänna klokskap är en ovärderlig tillgång för oss och våra klienter. Att han tidigare i karriären dessutom varit med om att bygga upp vår firma och specialistkompetens är förstås en stor bonus. Vi känner varandra väl och arbetar utomordentligt bra tillsammans.”, understryker Johan Karlsson, delägare och chef för Vinges EU- och konkurrensrättsavdelning.

Carl Wetter:
-    Det känns spännande att få vara med och bidra på detta sätt. Jag hoppas att mina kunskaper och min speciella erfarenhet kan vara till nytta. Vinge är en fantastisk advokatbyrå i framkant. Det gäller inte minst inom EU- och konkurrensrätten.