Nyhet

Vinge bästa advokatbyrån för kvinnliga affärsjurister

För sjätte gången – femte gången i rad – tog Vinge hem utnämningen som den advokatbyrå i Sverige som bäst lyckats med sina jämställdhetsinitiativ.  Utmärkelsen delades ut den 14 juni i London av European Women in Business Law Awards. Dessutom blev tre av Vinges delägare blev också utnämnda IFLR 1000 Women Leaders.

- Vi är mycket glada och stolta över att återigen fått ta emot den här fina utmärkelsen, säger Maria-Pia Hope, Managing Partner på Vinge. Vi ser det som ett erkännande av våra långsiktiga satsningar vad gäller jämlikhet. 

Vad är det Vinge gör rätt eftersom man fått utmärkelsen hela sex gånger sedan 2011?

- Till att börja med satte vi målsättningen att mellan åren 2015 och 2020 ska minst 50 procent av våra nya delägare vara kvinnor, förklarar Maria-Pia Hope. Och vi är på god väg, senast var flertalet av de nya invalda delägarna kvinnor.

- Förutom att arbeta med jämställdhet har vi även andra mångfaldsinitiativ. Till exempel har vi i 16 år stöttat gymnasieungdomar i skolor belägna i invandrartäta områden i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi har velat intressera dem för juristbanan. Initiativet erbjuder bland annat utbildning, stipendier och sommarjobb på Vinge. Flera av dem som tagit del av projektet har blivit jurister. Och nu har vi också vår första partner som kom till Vinge genom Mångfaldsprojektet!

European Women in Business Law Awards (WIBLA) delas ut till de bästa byråerna och individerna baserat på undersökningar och nomineringar och arrangeras av Euromoney Legal Media Group och International Financial Law Review.

Ytterligare utnämninger

I samband med WIBLA-utnämningarna utsåg även International Financial Law Review tre av Vinges delägare till IFLR 1000 Women Leaders, Maria-Pia Hope, Christina Kokko och Charlotte Levin. Kriterierna för utnämningen är en bevisad erfarenhet av affärslivet, renommé på marknaden, betydande prestationer och rekommendationer från klienter och kollegor. Totalt utnämndes sex kvinnliga affärsjurister i Sverige.

På plats i London för att ta emot WIBLA-utmärkelsen var Vinges delägare från Stockholm Åsa Gotthardsson och Emma Stuart Beck. Från Göteborg fanns Yohanna Öhrnegård och från Malmö Ingela Malmborg och Anna Edström.

Utmärkelsen som bästa byrå i Sverige togs i konkurrens med bland andra Mannheimer Swartling, Lindahl och White and Case. Vinge har fått utnämningen 2011, 2014, 2015, 2016, 2017 samt i år, 2018.