Nyhet Vingeveckan – affärsjuridiken i praktiken

10 november 2011

Vingeveckan är vår chans till studenter att få en inblick i affärsjuristens vardag.

Den 30 november är sista dagen för ansökan till Vingeveckan 2012 som går av stapeln 24-27 januari. Vingeveckans fyra dagar är fyllda av föreläsningar och workshops med syftet att ge en introduktion till affärsjuridiken i praktiken.

Vingeveckan är till för dig som läser termin fem eller senare på juristprogrammet vid Göteborg, Lund, Stockholm, Uppsala, Umeå eller Örebro universitet. Vi har plats för 30 studenter och utbildningen hålls i våra lokaler på Smålandsgatan 20 i Stockholm. För att det ska vara praktiskt möjligt att delta även för dig som inte bor i Stockholm, ordnar vi med resa och boende. 

– Vingeveckan är en fantastisk möjlighet att lära känna företaget Vinge; stämningen, klienterna, och potentiellt framtida kollegor. Som student har man en begränsad inblick i hur de stora byråerna skiljer sig ifrån varandra och vad man arbetar med. Under Vingeveckan fick jag verkligen insyn i verksamheten vilket hjälpte mig att göra ett medvetet val när det var dags för mig att söka jobb, säger Karin Isacson, biträdande jurist på Vinge och deltagare på Vingeveckan 2010.

Karin Isacson fortsätter,

– Efter Vingeveckan fick jag mersmak, sökte och fick en sommarnotarietjänst på Vinge i Göteborg samma år.   

Vingeveckan är fyra intensiva, lärorika och roliga dagar. Föredragshållarna under veckan är både jurister från Vinge som ger sin bild av hur det är att arbeta på Vinge och företrädare för näringslivet som ger sin syn på juristens roll. Den sociala delen är också ett viktigt inslag och på kvällarna ordnas aktiviteter som är mycket uppskattade.      

Sista ansökningsdag är 30 november 2011. Stämmer kriterierna in på dig? Ta chansen och sök!  

Läs mer om Vingeveckan här   

” Det är på grund av sommarnotarietiden som jag jobbar här idag”

Robin Eliasson började sin bana på Vinge med att vara sommarnotarie 2016. Här berättar han om hur sommaren på Vinge fick honom att lämna ett liv till sjöss för en juridisk karriär.
29 oktober 2020

”Sök bara, det är definitivt inget du kommer att ångra”

Lisa Malmborg sökte och blev antagen till vårt sommarnotarieprogram 2018. I våras började hon som biträdande jurist inom EU- & konkurrensrätt här på Vinge. Vi ställde några frågor till henne om hur hennes erfarenheter från sommaren på Vinge och om hon har några tips till de som nu ska söka till 2021 års sommarnotarieprogram.
29 oktober 2020

”Slappna av och var dig själv”

Carl Trolle Olson var sommarnotarie på Vinges Malmökontor sommaren 2020. Inom kort tillträder han som biträdande jurist hos Vinge, en följd av att han var med i vårt sommarnotarieprogram. Här berättar Trolle om sina upplevelser från sommaren hos Vinge och ger tips på vad man ska tänka på om man funderar på att söka till sommarnotarieprogrammet 2021.
28 oktober 2020