Nyhet Vingeveckan – affärsjuridiken i praktiken

10 november 2011

Vingeveckan är vår chans till studenter att få en inblick i affärsjuristens vardag.

Den 30 november är sista dagen för ansökan till Vingeveckan 2012 som går av stapeln 24-27 januari. Vingeveckans fyra dagar är fyllda av föreläsningar och workshops med syftet att ge en introduktion till affärsjuridiken i praktiken.

Vingeveckan är till för dig som läser termin fem eller senare på juristprogrammet vid Göteborg, Lund, Stockholm, Uppsala, Umeå eller Örebro universitet. Vi har plats för 30 studenter och utbildningen hålls i våra lokaler på Smålandsgatan 20 i Stockholm. För att det ska vara praktiskt möjligt att delta även för dig som inte bor i Stockholm, ordnar vi med resa och boende. 

– Vingeveckan är en fantastisk möjlighet att lära känna företaget Vinge; stämningen, klienterna, och potentiellt framtida kollegor. Som student har man en begränsad inblick i hur de stora byråerna skiljer sig ifrån varandra och vad man arbetar med. Under Vingeveckan fick jag verkligen insyn i verksamheten vilket hjälpte mig att göra ett medvetet val när det var dags för mig att söka jobb, säger Karin Isacson, biträdande jurist på Vinge och deltagare på Vingeveckan 2010.

Karin Isacson fortsätter,

– Efter Vingeveckan fick jag mersmak, sökte och fick en sommarnotarietjänst på Vinge i Göteborg samma år.   

Vingeveckan är fyra intensiva, lärorika och roliga dagar. Föredragshållarna under veckan är både jurister från Vinge som ger sin bild av hur det är att arbeta på Vinge och företrädare för näringslivet som ger sin syn på juristens roll. Den sociala delen är också ett viktigt inslag och på kvällarna ordnas aktiviteter som är mycket uppskattade.      

Sista ansökningsdag är 30 november 2011. Stämmer kriterierna in på dig? Ta chansen och sök!  

Läs mer om Vingeveckan här   

Arbetsrättspodden # 33 – Vikten av utredning innan uppsägning

En arbetsgivares skyldigheter att vidta åtgärder inför en uppsägning av personliga skäl är ofta tidskrävande och ansträngande, men det är likväl en viktig och naturlig del i uppsägningsprocessen. Välkommen till Arbetsrättspodden, podden för dig som arbetar med HR och personalrelaterade frågor eller är nyfiken på arbetsrätt.
20 januari 2021

Summary of employment related news in Sweden as of January 2021

Short-time work, a new pandemic law and pending changes to the Employment Protection Act. Here is the latest employment related news in Sweden.
19 januari 2021

Dags att nominera Årets Bolagsjurist 2021

Förra året föll valet på Sofia Graflund, chefsjurist på Northvolt. Nu är det dags att nominera kandidater till 2021 års tävling. Nytt för i år är kategorin Årets Uppdrag. Nomineringen är öppen till och med 14 februari.
11 januari 2021