Nyhet

Etikseminarium i Almedalen

4 juli 2013 Almedalen

I veckan talade Vinges delägare Charlotte Levin vid ett fullsatt etikseminarium i Almedalen titulerat "Ta styrelsearbetet på allvar".

Dryga 150 åhörare hade valt detta seminarium bland veckans över 2 200 programpunkter och tagit sig till Rosas trädgård i Visby för att lyssna på en namnkunnig panel.

Seminariet arrangerades av Women in Progress tillsammans med bland annat Vinge, Horton och Grant Thornton. Övriga paneldeltagare var finansmarknadsminister Peter Norman, Carina Lundberg Markow, ägaransvarig Folksam, ordföranden för Kollegiet Hans Dahlborg, Heinz Wester, vd Horton Sverige samt Carl Rosén, vd för Aktiespararna. Diskussionen leddes av Thomas Frostberg från Sydsvenskan.

Panelen diskuterade bland annat valberedningens viktiga roll för att legitimera styrelsen, behovet av styrelseutvärdering samt vad som kan göras för att bredda mångfalden i styrelserna. Hela panelen enades om att VD-kompetens i styrelsen visserligen är viktig, men att det inte är nödvändigt eller ens önskvärt att alla styrelseledamöter har det. Och om det kriteriet försvinner så breddas genast underlaget för att rekrytera lämpliga styrelsekandidater. 

Vinge i Almedalen 2019 – lyssna till våra seminarier

Välkommen att lyssna till våra paneldebatter och samtal från årets Almedalsvecka. Hur hanterar man på bästa sätt incidenter och oegentligheter i verksamheten, och vilka konsekvenser får Konkurrensverkets ställningstagande för myndigheters offentliga upphandlingar? Dessa är några av de frågor som togs upp under 2019 års seminarier.
11 juli 2019 Almedalen

Vinge i Almedalen 2019

Tisdag 2 juli kl.11.00: ”När incidenten är ett faktum – hur ska du agera?” Onsdag 3 juli kl.11.00: Konkurrens ur spel? När statliga myndigheter slipper upphandling då de köper tjänster av varandra.
30 juni 2019 Almedalen

Vinge i Almedalen: När incidenten är ett faktum - hur ska man agera?

I princip alla företag råkar förr eller senare ut för det. Oegentligheter. Svåra att förutse, och svårt att vara helt förberedd när det väl händer.
24 juni 2019 Almedalen