Nyhet

Vinge engagerar Carl Wetter som Senior Advisor

Carl Wetter, en av Nordens absolut främsta och mest erfarna jurister inom EU- och konkurrensrätt, ansluter till Vinge som Senior Advisor.

18 oktober 2018

Konkurrensexperten Trine Osen Bergquist till Vinge

Vinges specialistgrupp EU, Competition & Regulatory rekryterar ytterligare en erfaren konkurrensexpert, Trine Osen Bergkvist, som efter sommaren förstärker konkurrensteamet vid Vinges stockholmskontor.

2 juni 2017

Stämningar i samband med brott mot konkurrensskadelagen ökar

Det har blivit allt vanligare att företag och myndigheter kräver ersättning för skada till följd av konkurrensbrott. Ett aktuellt exempel är två rättegångar mot Telia Sonera som krävs på över en miljard i skadestånd. Vinges delägare och Head of EU, Competition & Regulatory Johan Karlsson har skrivit en debattartikel i SVD på temat.

17 november 2015

Johan Karlsson utsedd som expert i regeringsutredning

Vinges Johan Karlsson har på förslag från Advokatsamfundet blivit utsedd som expert/sakkunnig i regeringens utredning om utökad beslutanderätt för Konkurrensverket.

22 maj 2015

Nya regler om statsstöd

Ny lag om tillämpningen av EU:s statsstödsregler träder i kraft per den 1 juli. Den nya svenska lagen reglerar stödgivares och stödmottagares skyldigheter när olagligt statsstöd har betalats ut.

31 maj 2013