Kristoffer Franzkeit

När Kristoffer Franzkeit klev in på Vinges kontor i Malmö februari 2013 var det med drivkraften att hjälpa entreprenörer att bygga morgondagens storbolag.

För ett nystartat bolag blir juristens roll enligt Kristoffer ofta en kombination av rådgivare och affärsutvecklare. Insatser i dessa tidiga faser kan vara ovärderliga för bolaget, och att få vara med i uppbyggnaden är just det Kristoffer brinner för. 

Kristoffer, som är uppvuxen i Vimmerby och har en bakgrund som rockmusiker, hamnade i juridiken av en slump. Egentligen skulle han följa i familjens fotspår och bli läkare, men efter att ha gått en juridisk översiktskurs på Lunds Universitet sökte han sig till juristprogrammet.

På Vinge arbetar han i M&A‑gruppen med att köpa och sälja bolag inom huvudsakligen IT‑sektorn, men också med life science och medicinbolag. Hans vardag handlar ofta om juridisk rådgivning kring teknik, mjukvara och applikationer. Att få vara med där affärer görs är en viktig drivkraft för Kristoffer.

Att få bygga upp en affär och komma till avslut. Skapa ett mervärde. Det är en jäkla kick när saker går vägen.

Kristoffer har alltid varit intresserad av entreprenörskap och att bygga affärer. Det var därför som han fick upp intresset för Vinge Growth – Vinges satsning som erbjuder affärsjuridisk vägledning till bolag med stark tillväxtambition. Han tillbringar en dag i veckan på ett enmanskontor i anslutning till Ideon, en inkubator för uppstartsbolag i Lund. Där erbjuder Vinge affärsjuridisk rådgivning och coachning för mindre bolag som ännu inte riktigt står på egna ben. 

De roligaste klienterna är de som utmanar etablerade strukturer, berättar Kristoffer och fortsätter, där får man vara som en Vingejurist är som bäst, nämligen innovativ. Bakom varje affär finns ett team av jurister, och bakom varje jurist finns en unik kombination av kvaliteter.

Att bygga goda relationer inom teamet och förstå personen eller personerna bakom klienten skapar en ömsesidig förståelse. Den bidrar till en uppsjö av kreativa möjligheter. Kristoffer vet hur man omvandlar dessa möjligheter till framgångsrika affärer.

”Förklara vad du skulle kunna bidra med, inte bara vad du kräver av en arbetsplats”, säger Kristoffer som svar på frågan om tips till jobbsökande, och menar att man som person kan bidra mycket till Vinges utveckling som byrå. I samband med att Kristoffer anställdes hade han och en delägare en diskussion om hur just Kristoffer skulle kunna göra Vinge bättre; att förvalta innovativa idéer som skapar mervärde för klienten, bidrar till Kristoffers personliga utveckling och gör Vinge till en roligare arbetsplats. 

Lär känna fler av våra medarbetare

Isabell Anstrin

Isabell Anstrin

För Isabell Anstrin var Vinge en slump som blev ett lyckokast. I dag arbetar hon som juristassistent i Vinges tvistlösningsgrupp.

Albert Wållgren

Albert Wållgren

Albert Wållgren gick sin sjätte termin på juristprogrammet vid Lunds universitet när han deltog i den allra första omgången av Vingeveckan år 2007. Idag är han delägare på Vinge.

Fredrika Hjelmberg

Fredrika Hjelmberg

"Camp Vinge var en två dagars investering – jag lärde mig så otroligt mycket om affärsjuridik och Vinge, men också om mig själv” berättar Fredrika.