10 mars 2021

Webinar | Digital transformation – hur säkrar vi våra immateriella tillgångar?

Digitaliseringens transformerande effekt på fastighetsbranschen innebär ett förändrat affärslandskap, nya affärsmodeller, en ökad tjänstefiering och möjligheter att förbättra kundupplevelsen och jobba mer effektivt.

Datum

10 mars 2021

Tid

10.00 - 11.00

Plats

online

Digitaliseringen innebär också ett ökat fokus på immateriella istället för fysiska tillgångar. Hur skyddar man dessa immateriella tillgångar i en ny vardag med teknikutvecklingssamarbeten, agil mjukvaruutveckling, digital informationshantering mm.?

Vinges specialister inom immaterialrätt och med industrierfarenhet av att arbeta med olika immaterialrättsliga frågor i samband med teknikutveckling inom högteknologiska branscher delar med sig av sina erfarenheter och sin kunskap om vad företag bör tänka på för att maximera digitaliseringens potential och för att undvika de vanligaste immaterialrättsliga fallgroparna.

Översiktlig agenda:

• Digitala transformation – hur påverkas fastighetsbranschen?
• Immateriella tillgångar och immateriella rättigheter – vad är skillnaden?
• Hur säkrar man immateriella tillgångar och rättigheter i teknikutvecklingssamarbeten?
• Agil utveckling och agila avtal – vad skall man tänka på?
• Vad gäller kring data som generas och samlas in?

 

Anmäl dig genom att registrera dig här>>>


Utbildningen hålls av:

Anna Maria Lagerqvist Gahm

IP/IT Expert, LLM

Anna-Maria är specialiserad på immaterialrätt och IT-rätt och ansvarig för IP och IT gruppen i Göteborg. Anna Maria har mer än 20 års erfarenhet av att arbeta med immaterialrätt och IT-rätt och hennes verksamhet omfattar såväl tvister som andra typer av ärenden med fokus på kommersiella avtal, licenser, outsourcing, open source och tekniköverföring.

 

Anna Högsten

Biträdande jurist

Anna ingår i IP- och IT-gruppen i Göteborg. Utöver immaterialrättsliga frågor inom framförallt upphovs- och varumärkesrätt samt marknads- och företagshemlighetsfrågor arbetar hon även med dataskyddsfrågor och GDPR.

 

Utbildningen kommer att hållas digitalt. Inbjudan med länk och mer information skickas till alla som anmäler sig.

Varmt välkomna!

 

Du kanske också är intresserad av

15 september 2022

Välkomna till ett fastighetsevent hos Vinge i Göteborg.