Vinge i Almedalen 2019

Inför årets Almedalsvecka fokuserar vi på två frågor: offentlig upphandling och hur du som organisation kan förbereda dig på det oförutsedda - när incidenten ett faktum.

Tisdag 2 juli kl.11

När incidenten är ett faktum – hur ska du agera?

Incidenter och oegentligheter kan drabba alla organisationer. Svåra att förutse, och svårt att vara helt förberedd när det väl händer. Vad ska du tänka på när incidenten är ett faktum? Hur bör du agera du i den utredning som följer? Det här är en crash course i internutredningar!

Onsdag 3 juli kl.11

Konkurrens ur spel? När statliga myndigheter slipper upphandling då de köper tjänster av varandra.

Statliga myndigheter slipper annonsera en offentlig upphandling när de köper tjänster av varandra. Det är innebörden av Konkurrensverkets ställningstagande där myndigheter tillåts undvika att konkurrensutsätta inköp om affären görs upp myndigheter emellan. Är det meningen att myndigheter utan påföljd ska kunna runda upphandlingslagstiftningen? Hur påverkar Konkurrensverkets ställningstagande förtroendet för den svenska offentliga sektorn? Vad säger EU‑rätten och vad blir konsekvensen för svenska företag?

Här finner ni också nyheter, filmer, intervjuer och kommentarer med årets medverkande, där innehållet uppdateras löpande.

Förutom seminarium arrangerar vi även en rad samtal och rundabordsdiskussioner.

Relaterat

4 juli 2013

I veckan talade Vinges delägare Charlotte Levin vid ett fullsatt etikseminarium i Almedalen titulera…

27 juni 2016

Parul Sharma, Head of CSR & Compliance på Vinge, ger en kort introduktion till vad seminariet i…