Världspremiär av
Scandinavian Mixed

Scandinavian Mixed är världens första idrottstävling på elitnivå där män och kvinnor tävlar mot varandra i samma tävling. Henrik Stenson och Annika Sörenstam presenterar en ny innovativ mixedtävling med världspremiär i Sverige i juni 2020.

78 herrar och 78 damer spelar mot varandra. På samma bana, i en tävling om samma prispengar och samma trofé. Publiken kommer att få se världens golfelit på både dam- och herrsidan på Bro Hof Slott Golf Club norr om Stockholm.

Tävlingen är sanktionerad av både European Tour och Ladies European Tour och innebär en hopslagning av tourerna. Initiativet är en del av European Tours engagemang för att bredda golfen med inkludering och breddande av könsbalansen som grundpelare.

Värdar är Henrik Stenson och Annika Sörenstam, Sveriges mest framgångsrika golfspelare genom tiderna på dam‑ och herrsidan. Henrik deltar också som tävlande. Prispengarna på 1 500 000 EUR gäller för hela startfältet och tävlingen ger officiella rankingpoäng för båda tourerna.

Jag är extremt taggad att vara värd för Scandinavian Mixed och att vara det tillsammans med Annika, som är en av de bästa golfspelarna världen har skådat. Att herrarna och damerna kommer att spela sida vid sida kommer även ytterligare framhäva det som är så fantastiskt med golfen. European Tour har visat vägen vad gäller innovativa format och jag tror mycket väl att detta spelsätt kan etablera sig för framtiden, understryker Henrik Stenson.

Annika Sörenstam poängterar: Jag är oerhört glad att få vara värd för Scandinavian Mixed tillsammans med Henrik på hemmaplan, i Sverige. Att spela damer och herrar i en kombinerad tävling är spännande för fansen i Sverige men också på den globala arenan där vi fortsätter att visa att golf är för alla.

Fredag 12 juni bjuder vi in dig till en dag med mental inspiration och golf i världsklass.

Dagen börjar med en exklusiv föreläsning av Torsten Hansson, hjärnan bakom Henrik Stensons slående comeback. Torsten Hansson är mental tränare med ett flertal världsstjärnor som klienter. På temat ”Hur når man framgång?” gläntar han på dörren och inviger oss i de verktyg som än idag tar hans klienter till världstoppen.

Efter en gemensam lunch får vi njuta av golf i världsklass från första parkett i vår lounge vid 18:e hålets green. Det är också möjligt att på egen hand ta sig runt på området. För den som önskar är det också möjligt att se tävlingarna före seminariet som startar kl. 11:00.