Nyheter

Vårt nyhetsarkiv där du kan filtrera nyheter på vilken nyhetstyp och vilket år nyheten skapades. Till exempel kan du välja att se alla pressmeddelanden från 2016, 2015, 2014 och 2013.

 • Brexit – Storbritanniens utträde närmar sig snabbt

  Nyhet, 7 december 2017

  Storbritannien lämnar EU 29 mars 2019 och Brexitförhandligarna är nu inne i en kritisk fas. Hur påverkas din affär och hur behöver du förbereda ditt företag? Som en del i Vinges rådgivning och kunskapsdelning kring Brexit bjöds de två tungt meriterade brittiska juristerna Philip Moser QC och Alastair Sutton in för ett seminarium om nuläget och vägen framåt.
 • KONKURRENSEXPERTEN EMMA JOHANSSON TILL VINGE

  Nyhet, 1 december 2017

  Vinges specialistgrupp EU, Competition & Regulatory rekryterar ytterligare en erfaren konkurrensexpert, Emma Johansson, till Vinges kontor i Stockholm.
 • VINGE ÅRETS BYRÅ INOM ARBETSRÄTT

  Nyhet, 1 december 2017

  För tredje gången har Vinge blivit utsedd till Årets arbetsrättsliga byrå av Blendow Group. Fredrik Dahl och Åsa Gotthardsson, advokater på Vinge, tog emot priset.
 • Hur påverkar Brexit exporten?

  Nyhet, 27 november 2017

  EU-rätten har stor påverkan på handeln såväl mellan medlemsstaterna som mellan medlemstater och länder utanför EU. Att Storbritannien i och med Brexit kan komma att hamna utanför den gemensamma marknaden och EU:s tullunion kan innebära en rad förändringar för svenska företag.
 • 43 procent riskerar att begå immaterialrättsintrång

  Pressmeddelande, 16 november 2017

  Hela 66% av de tillfrågade företagen i Vinges undersökning IP-Barometern använder öppet innehåll, till exempel bilder eller video, i marknadsföringsmaterial eller interna presentationer. Av dem svarar 43% att de inte konsekvensbedömer och dokumenterar de gällande avtalsvillkoren eller är osäkra.
 • Ny delägare till Vinge Göteborg

  Pressmeddelande, 9 oktober 2017

  Yohanna Öhrnegård, advokat specialiserad på tvistlösning, har valts in som delägare vid Vinges Göteborgskontor med tillträde 1 januari 2018.
 • Affärsjuridiska konsekvenser av Brexit

  Nyhet, 20 september 2017

  Förhandlingarna mellan EU och Storbritannien om villkoren för Brexit pågår i Bryssel och Storbritanniens förmodade utträde närmar sig snabbt. Vilka åtgärder bör du redan nu vidta, innan Storbritannien lämnar EU? Ladda ner guiden!
 • Vinge etta i arbetsrättsbarometern

  Nyhet, 13 september 2017

  Vinge är den byrå som flest tillfrågade i Arbetsrättsbarometern helst anlitar vid ett arbetsrättsligt ärende. I den årliga undersöknigen av Legally Yours svarar närmare 300 inköpare av juridiska...
 • Tre nya delägare till Stockholm

  Pressmeddelande, 3 juli 2017

  Tre nya delägare har valts in till Vinges Stockholmskontor med tillträde den 1 januari 2018. Det är (fr.v) Cecilia Möller Norsted, advokat inom arbetsgruppen Tvistlösning, Åsa Gotthardsson, advokat med fokus på Arbetsrätt, och David Andersson, advokat och tillhörande i arbetsgruppen Kapitalmarknad och publik M&A.
 • Vinge guldrankat inom patenträtt

  Nyhet, 28 juni 2017

  Vinge har i IAM:s ranking “The world’s leading patent professionals 2017” uppnått guldnivå inom tvistemålskategorin.
 • Viveka Classon förstärker Vinges försäkringserbjudande

  Nyhet, 15 juni 2017

  Vinge utökar nu kompetensen inom försäkringsrätt med Viveka Classon, tidigare chefjurist på Skandia. Viveka ansluter som counsel till den nybildade arbetsgruppen Corporate Insurance, där hon kommer att arbeta tillsammans med bland andra delägarna Fabian Ekeblad och Per Johan Eckerberg.
 • KONKURRENSEXPERTEN TRINE OSEN BERGQVIST TILL VINGE

  Nyhet, 2 juni 2017

  Vinges specialistgrupp EU, Competition & Regulatory rekryterar ytterligare en erfaren konkurrensexpert, Trine Osen Bergqvist, som efter sommaren förstärker konkurrensteamet vid Vinges stockholmskontor.
 • Vinge utsett till årets bästa svenska advokatbyrå

  Pressmeddelande, 11 april 2017

  Vinge har tilldelats priset som bästa svenska advokatbyrå 2017. Priset, Chambers Europe Award for Excellence – Sweden Law Firm of the Year 2017, är ett av de främsta priser en svensk advokatbyrå kan få. Vinge har tidigare fått priset vid tre tillfällen, senast 2014.
 • Skatteexperten Thomas Andersson till Vinge

  Pressmeddelande, 3 april 2017

  Vinges skattegrupp utökar nu kapaciteten och breddar kompetensen genom rekryteringen av skatteexperten och ekonomen Thomas Andersson, som idag blir counsel vid Vinges stockholmskontor.
 • Marcus Palm, Årets bolagsjurist 2017

  Marcus Palm på Välinge är årets bolagsjurist

  Pressmeddelande, 24 mars 2017

  För femte året i rad har Årets Bolagsjurist utsetts i ett samarbete mellan Bolagsjuristernas Förening, Vinge och Affärsvärlden. Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma bolagsjuristens viktiga roll i näringslivet. I år delades även två nya utmärkelser ut: Årets Deal och Årets Rising Star.
 • Vinge utnämns till Sweden IP Firm of the Year
 • Modernare varumärkeslagstiftning på gång

  Nyhet, 8 mars 2017

  Just nu pågår förarbetet inför moderniseringen av regler för varumärken och företagsnamn. I november 2016 lämnade varumärkesutredningen in sitt betänkande ”En känneteckensrättslig reform” till regeringen. Advokatsamfundet har nyligen lämnat in ett remissyttrande. Advokat Håkan Borgenhäll har bidragit med expertis till gruppen.
 • Vem blir Årets Bolagsjurist?

  Vem blir Årets Bolagsjurist 2017?

  Nyhet, 24 januari 2017

  Vem blir årets bolagsjurist 2017? Priset delas ut den 23 mars. Syftet med utmärkelsen är att belysa bolagsjuristens centrala roll och funktion i näringslivet. Priset är ett samarbete mellan Bolagsjuristernas förening, tidningen Affärsvärlden och Vinge.
 • Årets byrå inom Arbetsrätt

  Nyhet, 14 december 2016

  Vinge blev nyligen utsedd till årets arbetsrättsliga byrå i Legally Yours undersökning Arbetsrättsbarometern . Fredrik Dahl och Charlotte Forssander, delägare i Vinge, hur värderar ni priset?
 • Licenssystemet Creative Commons – så funkar det!

  Nyhet, 21 november 2016

  Vinges immaterialrättsexperter får regelbundet frågor om vad som gäller för ”öppet innehåll”, t.ex. vid användning på internet. Möjligheten att fritt använda immaterialrättsligt skyddat material, som exempelvis ett fotografi, lockar både företag och privatpersoner. Vad innebär ”öppet innehåll” och hur regleras det?
 • Sex nya delägare till Vinge

  Pressmeddelande, 6 september 2016

  Vinge förstärker med sex nya delägare vid kontoren i Göteborg och Stockholm från den 1 januari 2017. Syftet är att säkerställa Vinges ledande position inom fastighetssektorn och att möta det ökade behovet av affärsjuridisk kompetens inom Bank & Finans samt Life Sciences & Health.
 • Människorättsjuristen Théo Jaekel till Vinge

  Pressmeddelande, 2 september 2016

  Vinge stärker sitt team Corporate Risk & Compliance med Théo Jaekel, människorättsjurist med specialinriktning på företagsansvar, för att möta den ökade efterfrågan inom hållbarhetsrådgivning.
 • Vinge toppar M&A-statistiken under första halvåret

  Pressmeddelande, 13 juli 2016

  Vinge toppar M&A-statistiken över legala rådgivare i Sverige under det första halvåret 2016. Vinge medverkade i flest transaktioner och till det högsta sammanlagda värdet av alla advokatbyråer.
 • Almedalen: Vi lyfter de viktiga frågorna

  Nyhet, 8 juli 2016

  Almedalen har vuxit till att bli Sveriges största mötesplats för politik och näringsliv. Som kunskapsledare inom affärsjuridik är det självklart för Vinge att också vara där, för att ta del av och sprida kunskap. Se våra filmer från Almedalsveckan 2016!
 • Vinge och SOK ska lyfta tillsammans

  Pressmeddelande, 6 juli 2016

  Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, har slutit en överenskommelse med Advokatfirman Vinge om ett flerårigt samarbete där Vinge blir juridisk rådgivare och leverantör till SOK.
 • Vinnaren i Highlights från HD - Ett strängare skadeståndsansvar i avtalsförhållanden

  Vinge kommenterar, 21 juni 2016

  På allra första plats i Michele Faras artikelserie där han listar de förmögenhetsrättsligt mest intressanta fallen under 2015 hamnar ett avgörande med tung och central civilrätt. Fallet chockade en hel bransch när det meddelades strax före julafton 2015, samtidigt som det lyckliggjorde många enskilda fastighetsägare runtom i landet.
 • Vinge prisas för jämställdhetsarbete

  Pressmeddelande, 17 juni 2016

  Vinge har för fjärde gången fått priset European Women in Business Law – Sweden 2016. Utmärkelsen får Vinge för sitt arbete för jämställdhet i juristbranschen. Förra året satte Vinge som första svenska advokatfirma det konkreta målet att inom de närmaste fem åren ska 50 procent av alla nyinvalda delägare vara kvinnor.
 • Så hindrade HD miljardförluster för staten

  Vinge kommenterar, 14 juni 2016

  På andra plats i artikelserien Highlights från HD 2015 hamnar ett avgörande som kan sägas utgöra upplösningen på en av de mest fascinerande förmögenhetsrättsliga berättelserna i modern tid, nämligen HD:s beslut i den numera berömda tryckerimomshärvan.
 • Parul Sharma sommarvärd i P1

  Nyhet, 9 juni 2016

  Parul Sharma är vår expert inom hållbarhetsfrågor och Head of CSR & Compliance. Den 3 augusti är det Paruls tur.
 • Välkomna, våra sommarnotarier!

  Nyhet, 7 juni 2016

  Vi är glada över att få välkomna våra duktiga sommarnotarier till Vinge i dag! Vi tar emot cirka 25 sommarnotarier varje år till våra kontor i Göteborg, Helsingborg, Malmö och Stockholm. Notarieperioden ger juridikstudenterna en introduktion till yrket som affärsjurist.
 • Nya stipendiater i Vinges mångfaldsprojekt

  Nyhet, 3 juni 2016

  För 14:e året i rad har vi delat ut stipendier till gymnasiestudenter med invandrarbakgrund inom ramen för vårt mångfaldsprojekt. Eleverna premieras för särskilt goda studieresultat, civilkurage och satsning på juridikstudier. Genom mångfaldsprojektet vill vi bidra till en större mångfald inom juristkåren.
 • Vad skulle britternas utträde ur EU innebära för Sverige?

  Nyhet, 26 maj 2016

  Om Storbritanniens beslut blir att lämna EU i folkomröstningen den 23 juni kommer stora förändringar att ske, både i ett större perspektiv och i ett mer direkt avseende. Vad skulle ett eventuellt utträde innebära för svensk del? Erik Lagerlöf, affärsjurist på Vinge, berättar.
 • Effekter av den brittiska EU-folkomröstningen

  After the Referendum

  Nyhet, 25 maj 2016

  Den 23 juni folkomröstar Storbritannien om de ska stanna i eller lämna EU. Oavsett hur folkomröstningen slutar vet vi att utgången kommer att generera juridiska, politiska och ekonomiska konsekvenser och påverka både Sverige och resten av EU.
 • Anna Christiernsson, Fortum Värme, utsedd till Årets Bolagsjurist

  Pressmeddelande, 29 april 2016

  För fjärde året i rad har Årets Bolagsjurist utsetts. Det görs i samarbete med Bolagsjuristernas Förening, Vinge och Affärsvärlden som etablerade utmärkelsen för att uppmärksamma bolagsjuristens viktiga roll i näringslivet. Priset delades ut i samband med Bolagsjuristernas Förenings vårmöte den 28 april 2016.
 • #10 Systembolaget vs The Absolut Company

  Vinge kommenterar, 15 april 2016

  På tionde plats hamnar HD:s avgörande i klander- och ogiltighetsprocessen mellan Systembolaget och The Absolut Company (tidigare V&S Vin och Sprit) - en dom som har väckt stort internationellt intresse, särskilt i skiljerättsliga kretsar.
 • Highlights från HD

  Nyhet, 12 april 2016

  Under vinjetten Vinge kommenterar, delar vi med oss av reflektioner och analyser utifrån ett affärsjuridiskt perspektiv. Michele Fara, specialiserad inom tvistlösning och kommersiella avtal, belyser här några av de mest intressanta förmögenhetsrättsliga avgörande från Högsta Domstolen under 2015.
 • Finalisterna utsedda till Årets Bolagsjurist

  Nyhet, 12 april 2016

  Vem blir Årets Bolagsjurist 2016? Nu är finalisterna till årets utmärkelse utsedda. Syftet med utmärkelsen är att belysa bolagsjuristens centrala roll och funktion inom näringslivet.
 • Länkning och ideell rätt - hur bör 3 § upphovsrättslagen tolkas?

  Nyhet, 1 april 2016

  Frågor om vilka upphovsrättsliga regler som gäller vid länkning på nätet blir alltmer aktuella i vår digitaliserade värld. Tobias Kempas, advokat och immaterialrättsexpert hos Vinge, analyserar tolkningen av upphovsrättslagens tredje paragraf i en ny artikel i Ny Juridik.
 • Vinge topprankade av Chambers Global

  VINGE TOPPRANKADE AV CHAMBERS & PARTNERS

  Nyhet, 22 mars 2016

  Som enda svenska advokatbyrå är Vinge topprankade i samtliga fem kategorier i Chambers Global som rankinginstitutet Chambers & Partners nyligen offentliggjort för 2016.
 • Assur Badur ny delägare hos Vinge

  Pressmeddelande, 11 mars 2016

  Vinge förstärker fastighetsteamet i Stockholm med Assur Badur som ny delägare och gruppchef från och med den 1 mars 2016. Syftet med rekryteringen är att stärka Vinges affärsjuridiska erbjudande och säkra den ledande positionen inom fastighetssektorn.
 • Ny utgåva av Commercial Arbitration in Sweden

  Nyhet, 7 mars 2016

  Finn Madsens bok Commercial Arbitration in Sweden, som är en kommentarer till lagen om skiljeförfarande och Stockholms Handelskammares skiljedomsinstituts regler, kommer nu ut i en fjärde engelsk utgåva.
 • Nu utbildar vi styrelser i CSR

  Nyhet, 25 februari 2016

  Det är tid att lyfta blicken och fokusera på konkreta åtgärder i CSR-frågorna. Därför erbjuder vi nu en avancerad utbildning inom CSR och hållbarhet för styrelser. Vi kommer inte att i första hand fokusera på värdet av hållbarhetsarbete, utan på praktisk implementering och uppföljning av arbetet i olika typer av verksamheter med globala utmaningar.
 • Karin Virding och Rebecka Weitzberg

  Nya bestämmelser inom varumärkesrätten

  Nyhet, 11 februari 2016

  Nya regler är på väg inom varumärkesrätten. Vissa bestämmelser träder i kraft och blir tillämpliga den 23 mars. Andra regler har Sverige tre år på sig att implementera. Här sammanfattas de förändringar som får mest praktisk betydelse för svenska befintliga och framtida varumärkesinnehavare.
 • Vem blir Årets Bolagsjurist?

  Dags att nominera Årets Bolagsjurist 2016

  Nyhet, 2 februari 2016

  Vem blir Årets Bolagsjurist 2016? Förra året föll valet på Nina Macpherson, chefsjurist på Ericsson. Nu är det dags att nominera kandidater till årets tävling. Priset är ett samarbete mellan Vinge, Bolagsjuristernas förening och Affärsvärlden.
 • Immaterialrättsexperten Pär Leander till Vinge

  Pressmeddelande, 27 januari 2016

  Som ett ytterligare steg i Vinges satsning på immaterialrätt rekryterar vi nu immaterialrättsadvokaten Pär Leander. I Pär Leander får Vinge en ledande Intellectual Property-expert, flitigt omnämnd i internationella publikationer och ständigt i toppen på ansedda rankinglistor.
 • Erik Sjöman - Advokaternas val av Affärsjurist 2016

  Nyhet, 21 december 2015

  Enligt en undersökning i den senaste utgåvan av Legally yours är Vinges Erik Sjöman den affärsadvokat som affärsadvokaterna själva helst anlitar i samband med ett affärsjuridiskt ärende.
 • Vinge Årets M&A-byrå i Sverige 2015

  Nyhet, 9 december 2015

  Vinge har av Financial Times och Mergermarket utsetts till Årets M&A-byrå bland affärsjurister i Sverige 2015. Under året har Vinge medverkat i flest transaktioner och till det sammanlagt högsta värdet av alla advokatbyråer.
 • Ny delägare invald och två nya counslar utsedda

  Pressmeddelande, 20 november 2015

  Advokat Anna Palmérus, verksam vid Vinges Göteborgskontor, blir ny delägare på Vinge. Samtidigt utnämns advokaterna Robert Deli, verksam i Göteborg, och Matthias Pannier, verksam i Stockholm, till counslar. Utnämningarna gäller från och med den 1 januari 2016.
 • Stämningar i samband med brott mot konkurrensskadelagen ökar

  Nyhet, 17 november 2015

  Det har blivit allt vanligare att företag och myndigheter kräver ersättning för skada till följd av konkurrensbrott. Ett aktuellt exempel är två rättegångar mot Telia Sonera som krävs på över en miljard i skadestånd. Vinges delägare och Head of EU, Competition & Regulatory Johan Karlsson har skrivit en debattartikel i SVD på temat.
 • 2000 företag berörs av tuffare kontroll av leverantörer

  Pressmeddelande, 16 november 2015

  Om drygt ett år ställs högre krav på för cirka 2000 svenska företag. Den 1 januari 2017 behöver företagen kunna redogöra för hur de i sin dagliga verksamhet hanterar miljöfrågor, sociala frågor, mänskliga rättigheter och antikorruption. Vinge reviderar underleverantörer för att se att de följer de strikta lagreglerna.
 • Vinge huvudsponsor till DI:s energidag

  Nyhet, 6 november 2015

  En vecka före Paris 2015 samlar Dagens industri de viktigaste beslutsfattarna för att diskutera vägen framåt. Vinges Johan Göthberg kommer att ingå i en panel som kommer att fokusera på investeringar i energi.
 • Vinge deltar på Skandinavisk anti-korruptionskonferens

  Nyhet, 5 november 2015

  Nina Farrahi, Head of Corporate Risk & Compliance på Vinge, talar på C5s anti-korruptionskonferens som går av stapeln 1-2 december 2015 i Köpenhamn. Konferensen fokuserar på de huvudutmaningar som Skandinaviska företag ställs inför när de bedriver verksamhet i högriskmarknader.
 • Företagens ansvar för leverantörer skärps

  Juridisk nyhet, 29 oktober 2015

  Ny kommande lagstiftning kräver av företagen att de konkret kan beskriva hur de granskar och följer upp sina leverantörer. Vinges Head of CSR Compliance Parul Sharma och Head of Corporate Risk & Compliance Nina Farrahi har skrivit en debattartikel i SVD på temat.
 • Safe Harbour-avtalet ogiltigförklaras

  Juridisk nyhet, 23 oktober 2015

  Den 6 oktober upphävde EU-domstolen det 15-år gamla så kallade Safe Harbour-beslutet. Beslutet innebar att det var tillåtet att överföra personuppgifter till organisationer i USA som anslutit sig till de s.k. Safe Harbour-principerna.
 • Nytt avtal gällande konkurrensklausuler i anställningsavtal

  Juridisk nyhet, 8 oktober 2015

  Ett nytt avtal har ingåtts mellan Svenskt Näringsliv och PTK om användning av konkurrensklausuler i anställningsavtal. Avtalet kommer enligt plan att träda ikraft den 1 december 2015. Avtalet ersätter 1969 års överenskommelse om konkurrensklausuler.
 • Vinge vill ha fler kvinnliga delägare – sätter målet 50 procent

  Pressmeddelande, 27 augusti 2015

  Som första svenska advokatfirma sätter nu Vinge konkreta mål för att bli en ännu mer jämställd byrå. De närmaste fem åren ska 50 procent av alla nyinvalda delägare vara kvinnor. Redan nu är andelen nya kvinnliga delägare på nivån 30-40 procent, men Vinge vill snabba på förändringen.
 • Vinge utser nya chefer på Brysselkontoret

  Pressmeddelande, 25 augusti 2015

  Pär Remnelid, delägare och sedan 2001 verksam som advokat på Vinges Malmökontor, blir ny chef för Vinges kontor i Bryssel. Martin Johansson, med 25 års erfarenhet av EU-rätt, som arbetat på Brysselkontoret sedan 2007 blir ny resident partner och ansvarig för den allmänna EU-rätten.
 • Ny toppranking inom patentområdet

  Nyhet, 18 augusti 2015

  Vinge stärker sin ledande position inom immaterialrätt i ny toppranking inom patentområdet från Managing Intellectual Property.
 • Vinge anställer Sveriges ledande expert på antikorruption

  Pressmeddelande, 6 juli 2015

  Vinge anställer hållbarhetsexperten och människorättsjuristen Parul Sharma som arbetat på Sandvik och Stora Enso och nu är på CSR Sweden. Hon blir ansvarig för att bygga upp fungerande anti-korruptionsprogram – något som idag efterfrågas i mycket stor omfattning av Vinges klienter.
 • Swedese vann i Högsta domstolen – utdömande av vite för Lamino-kopia

  Pressmeddelande, 2 juli 2015

  Nu har Högsta domstolen sagt sitt och Swedeses motpart tvingas betala vite eftersom motparten inte har följt domstolens förbud mot att tillverka och sälja en Lamino-kopia. - Domen är mycket viktig och innebär att det blir betydligt svårare att kringgå vitesförbud, säger Swedeses ombud från Advokatfirman Vinge.
 • Vinge bäst på jämställdhet för tredje gången

  Pressmeddelande, 22 juni 2015

  Vinge har för tredje gången fått priset European Women in Business Law – Sweden 2015. Utmärkelsen får Vinge för sitt arbete för jämställdhet i juristbranschen.  Vinge fick även priset 2011 och 2014...
 • David Kleist - docent i finansrätt

  Nyhet, 3 juni 2015

  Nyligen utsågs Vinges David Kleist till docent i finansrätt. Davids forskning är inriktad på företagsbeskattning, med särskild tyngdpunkt på inkomstbeskattning av internationella transaktioner.
 • Vinge fick beröm under kungens besök i Angered

  Nyhet, 21 maj 2015

  I måndags närvarade Vinges Olof Jisland och Anders Falkeby vid en ceremoni på Angeredsgymnasiet där kung Carl XVI Gustaf inför en stor skara politiker, näringslivsfolk och elever delade ut Konungens stiftelse Ungt Ledarskaps stipendium ”Kompassrosen”.
 • Tre nya delägare invalda på Vinge i Skåne

  Pressmeddelande, 22 april 2015

  Advokaterna Anna Edström, Christoffer Thalin och Kristian Ford, samtliga verksamma vid Vinges Malmökontor, blir nya delägare på Vinge från och med den 1 januari 2016.
 • Johan Gernandt - Hedersdoktor

  Nyhet, 18 april 2015

  Stockholms universitet utsåg igår 2015 års hedersdoktorer som på ett utmärkande sätt bidragit till universitetets verksamhet inom forskning och utbildning. Vi gratulerar Vinges Johan Gernandt som var en av dem.
 • Vinge i topp i Universums FöretagsBarometer

  Nyhet, 20 mars 2015

  Vinge är stolta över att hamna på plats nummer nio av totalt hundra arbetsgivare på listan framröstad av Sveriges juridikstudenter. Bland de affärsjuridiska byråerna rankas Vinge som nummer två.
 • Vinge företräder Fortum i rekordaffär

  Juridisk nyhet, 18 mars 2015

  Vinge företräder Fortum i den största nordiska M&A-affären på drygt 10 år med en total köpesumma på ca 60,6 miljarder kronor.
 • Nina Macpherson, Ericsson, utsedd till Årets Bolagsjurist

  Pressmeddelande, 13 mars 2015

  I hård konkurrens har Nina Macpherson, Ericssons chefsjurist blivit utsedd till Årets Bolagsjurist. Hon får priset för att hon i sitt dagliga arbete lyfter fram och visar bolagsjuristens affärsskapande roll i näringslivet.
 • Vinge topprankade av Chambers & Partners

  Nyhet, 12 mars 2015

  Rankinginstitutet Chambers & Partners har offentliggjort sin globala guide till olika advokatbyråer och där är Vinge topprankade i fem av sex kategorier.
 • Swedish Match snusdosor varumärkesskyddade

  Juridisk nyhet, 3 februari 2015

  Swedish Match vann framgång i hovrätten genom att få det fastslaget att en snusdosas tredimensionella form kan få varumärkesrättsligt skydd.
 • Vinge fokuserar på svenskbaserad China Practice Group

  Nyhet, 22 november 2014

  Som ett led i Vinges strategi har Vinge beslutat att koncentrera sin China Practice till nio jurister med bas i Sverige, ledda av Gu Qun, som har kinesisk juristexamen och tidigare bland annat varit biträdande domare vid en tingsrätt i Jiangsuprovinsen i Kina samt bolagsjurist på Norsk Hydro i Kina.
 • Vinge auktoriserade hos Migrationsverket

  Nyhet, 6 november 2014

  Auktoriseringen innebär att Vinge kan hjälpa arbetsgivare och den anställde med att snabbt och enkelt få ett arbetstillstånd beviljat. Med tanke på Migrationsverkets normalt sett långa handläggningstider är det en stor fördel för många arbetsgivare att veta när den anställde kan få sitt arbetstillstånd och därmed kan tillträda sin tjänst.
 • Vinge IT - årets strategiska support inom Self Service

  Nyhet, 31 oktober 2014

  I torsdags korades vinnarna av Self Service Awards 2014 på Cirkus i Stockholm. Self Service Awards är en årlig utmärkelse för de organisationer som lyckats bäst med att stödja och effektivisera supportarbetet med hjälp av ComArounds självbetjäningstjänst.
 • Rekordmånga nya delägare invalda på Vinge i Stockholm

  Nyhet, 1 oktober 2014

  Advokaterna Louise Brorsson Salomon, Jonas Johansson, Fredrik Lundblom, Dain Nevonen, Emma Stuart-Beck och Peter Sundgren, samtliga verksamma vid Vinges Stockholmskontor, blir nya delägare på Vinge från och med den 1 januari 2015.
 • Delägarutträde på Vinge i Stockholm

  Nyhet, 1 oktober 2014

  Fyra delägare – Bo Adrianzon, Stefan de Hevesy, Michael Wigge och Patrick Forslund – har beslutat sig för att lämna Vinge och övergå i egen, gemensam verksamhet. För samtliga grundas beslutet i en vilja att bedriva advokatverksamhet i annan form utanför Vinge.
 • Vinge tar steget upp på förstaplatsen - ledande inom fastighetsjuridik

  Nyhet, 22 september 2014

  I årets sammanställning av de ledande fastighetsjuristerna i Sverige tar Vinge första platsen. Bland de transaktioner Vinge medverkat i finns Kungsledens förvärv av GE:s fastigheter där Vinge företrädde GE den enskilt största. Följt av Trygg-Hansas försäljning av huvudkontoret på Kungsholmen i Stockholm.
 • Vinge högt rankad i Prospera

  Nyhet, 18 september 2014

  217 av de största köparna av affärsjuridiska tjänster placerar återigen Vinge högt i undersökningen "Prospera Tier 1 Law Firm Review 2014 Sweden". I årets upplaga hamnar Vinge, liksom i fjol, på andra plats.
 • Start-up Day@Vinge

  Nyhet, 16 september 2014

  Eva Fredrikson, delägare med fokus på Technology & Outsourcing, hälsade den 16 september en stor skara start-up företag välkomna till Start-up Day@Vinge i Stockholm. Detta är det första event som Stockholmskontoret anordnar med inriktning till start-up bolag.
 • Ny toppranking för Vinges IP team

  Nyhet, 1 augusti 2014

  Legal Media Group har utkommit med ranking inom varumärkesrätt där Vinge delar första positionen för flest antal utnämnda advokater. De tre som utsetts är Håkan Borgenhäll, Ulf Dahlgren och Richard Wessman.
 • Vinge företräder Santander i jätteaffär

  Nyhet, 27 juni 2014

  Som tidigare kommunicerats har Vinge företrätt Santander vid förvärvet av GE Money Bank. Läs transaktionsmeddelande här. Nyheten har uppmärksammats då denna transaktion är den största privata...
 • Välkomna sommarnotarier till Göteborg!

  Nyhet, 11 juni 2014

  Vi är så glada att få in dessa duktiga sommarnotarier till kontoret i Göteborg. Notarieperioden ger juridikstudenterna en introduktion till yrket som affärsjurist. Från vänster: Hampus Wikerstål, Petronella Hallberg, Sara Emanuelsson, Åsa Renhammar och Kristoffer Lipinski.
 • Vinge - bästa svenska byrå enligt Chambers & Partners

  Nyhet, 25 april 2014

  ​Vinge är stolta mottagare av priset Chambers Europe Award for Excellence - Sweden Law Firm of the Year 2014. Utmärkelsen följer på tidigare utmärkelser under 2014 såsom IFLR Swedish Law Firm of the Year samt Managing Intellectual Property's IP Law Firm of the Year.
 • Legal 500 gives top tier ranking for Vinge

  Nyhet, 16 april 2014

  Vinge is proud to announce our top tier ranking in 12 out of 18 categories by Legal 500´s ranking. The categories were as follows:Banking & Finance, Capital Markets, Corporate and Commercial, Employment, Environment, EU and Competition, Intellectual Property and Media, IT and Telecoms, M&A, Real Estate, Shipping and Tax.
 • Vinge utsedd till ”Swedish Law Firm of the Year” av IFLR

  Vinge utsedd till ”Swedish Law Firm of the Year” av IFLR

  Nyhet, 4 april 2014

  Vinge fick vid en prisceremoni på the Dorchester i London den 3 april ta emot priset “Swedish Law Firm of the Year” i samband med utdelningen av IFLR European Awards. International Financial Law Review (IFLR) är ett medie- och analyshus för jurister som fokuserar på transaktioner och finansiella aspekter av transaktioner. IFLR har delat ut pris i 13 år och baserar sitt pris på innovativ juridik.
 • Vinge utsedd till IP Firm of the Year

  Nyhet, 4 april 2014

  Vid en ceremoni i London i april blev Vinge utsedd till ”Firm of the Year – Sweden” av analysföretaget och mediehuset Managing Intellectual Property, branschens finaste pris. "Vi är stolta och glada att på plats i London, tillsammans med andra av världens ledande immaterialrättsbyråer, ta emot branschens finaste pris" säger Håkan Borgenhäll, ansvarig för Vinges IP grupp Stockholm.
 • Stefan Backman utsedd till Årets bolagsjurist

  Stefan Backman utsedd till Årets bolagsjurist

  Pressmeddelande, 4 april 2014

  Vid en prisceremoni den 3 april i samband med Bolagsjuristernas förenings vårmöte har Stefan Backman, chefsjurist på Tele2 Sverige AB, utsetts till Årets Bolagsjurist 2014.
 • 2013 i korthet

  2013 i korthet

  Pressmeddelande, 4 april 2014

  För Advokatfirman Vinge, som år 2013 firade 30 år, var föregående år ett framgångsrikt år. Året präglades av en totalt sett fortsatt avvaktande marknad för företagsförvärv men med tydliga tecken på ett återvänt förtroende för aktiemarknaden.
 • Vinge vinner pris för bästa intranät

  Nyhet, 12 februari 2014

  Nyligen, på den årliga WSA-galan utsågs Sveriges bästa webbplatser. Över 200 000 webbplatsbesökare ger sina omdömen i allt från funktionalitet till design, vilket gör undersökningen till landets mest omfattande och heltäckande ranking. Dessutom delades pris ut för bästa intranät och här tog Vinge hem priset.
 • Vingedelägare föreläser i försäkringsjuridik på diplomprogram

  Nyhet, 31 januari 2014

  I maj genomförs för första gången en helt ny utbildning för ledare i försäkringsbranschen - Svenska Försäkringsföreningens Diplomprogram. Som enda advokat har Vinges Per Johan Eckerberg fått ansvaret att hålla i Försäkringsjuridiken.
 • Vingeveckan fick återigen högsta betyg

  Nyhet, 29 januari 2014

  Fyra dagars- eventet ”Vingeveckan 2014” är slut och återigen fick alla programpunkter högsta betyg från studenterna. ”Vingeveckan är mer än bara en vecka – det är en upplevelse” var en av kommentarerna från studenterna. -Vinge är den enda byrån som erbjuder en så här bred presentation om vad yrket som affärsjurist innebär och det är en stor förmån att få välkomna studenter in på vår arbetsplats i den utsträckningen, säger Maria-Pia Hope, Managing Partner Stockholm och VD på Vinge.
 • Vinge Expert Panel

  Nyhet, 22 januari 2014

  En tvist inför domstol eller skiljenämnd kostar ofta miljoner. Ska en tvist avgöras utomlands är kostnaderna ännu högre. Värdefulla personalresurser knyts upp under lång tid, ibland åratal. Utgången av en process kan ofta vara svår att förutse. Tvister kan skada ett företags renommé och förhållandet till kunder och kan leda till att affärshemligheter röjs. Finn Madsen, advokat och delägare på Vinge har tillsammans med kollegor tagit fram ett nytt arbetssätt.
 • Vingeveckan

  Dags för Vingeveckan 2014

  Nyhet, 16 januari 2014

  Nästa vecka är det dags för Vingeveckan som pågår 21-24 januari. Detta är åttonde året som Vinge bjuder in studenter från hela Sverige till ett välfyllt program på Stockholmskontoret.27 utvalda studenter kommer att få ta del av spännande föreläsningar, möten med klienter, case-övningar och sociala aktiviteter.
 • Nominera årets Bolagsjurist 2014

  Nyhet, 13 januari 2014

  Det är dags att åter igen nominera kandidater till Årets Bolagsjurist 2014. Årets Bolagsjurist instiftades förra året gemensamt av Affärsvärlden, Bolagsjuristernas förening (BJF), Svenskt Näringsliv och Advokatfirman Vinge för att belysa bolagsjuristens mångfacetterade, strategiska och värdeskapande roll inom företagen och därigenom lyfta juristens roll i näringslivet i stort.
 • Framgång för Fortum i elnätsmålet

  Nyhet, 21 december 2013

  Förvaltningsrätten i Linköping meddelade förra veckan dom i mål om intäktsramar för elnätsföretag under tillsynsperioden 2012–2015. Förvaltningsrätten har bl.a. kommit fram till att Energimarknadsinspektionen, EI, satt en för låg kalkylränta med för låg avkastning och att de inte har haft rätt att tillämpa den s.k. övergångsmetoden.
 • Förändringar i Vinges Kina-verksamhet

  Nyhet, 20 december 2013

  Vinge har en lång historia i Kina och var första nordiska affärsjuridiska advokatbyrå i Hong Kong 1985 och i Shanghai 1999. Verksamheten vid dessa kontor har alltid varit fokuserad på svenska företags affärer i Kina och med alla typer av juridiska frågor vad gäller investeringar och handel mellan Sverige och Kina.
 • Vinges delägare Odile Fallenius - utnämnd till "Rising Potential"

  Nyhet, 4 december 2013

  I dagarna presenterade 4potentials sin Top 100 ranking över Sveriges mest intressanta RISING POTENTIALS och Vinges advokat och delägare Odile Fallenius hamnade på plats 24. Dessutom var Vinge ensam advokatbyrå att representeras och det är vi naturligtvis väldigt stolta över.
 • Richard Wessman blir ny medlem på IP

  Nyhet, 19 november 2013

  Ytterligare förstärkning av Vinges immaterialrättsgrupp genom rekrytering av Richard Wessman. Den tidigare kommunicerade satsningen på immaterialrätt (IP) på Vinge fortsätter genom rekryteringen av jur dr Richard Wessman, specialist på varumärkesrätt.
 • Avseende slututdelning NFH Näringsfastigheter Holding

  Nyhet, 15 november 2013

  Avseende slututdelning NFH Näringsfastigheter Holding I dagarna har Bankgirot skickat utbetalningar på ett tillkommande belopp till de som varit fondägare i NFH, Näringsfastigheter Holding, genom Acta. Denna fond avslutades för några år sedan genom likvidation av bolaget och ärendet hanterades då av Advokatfirman Vinge.
 • Christer Söderlund utsedd av världsbanken till ordförande i internationellt skiljeförfarande inom ICSID
 • Vinge fortsätter satsning på immaterialrätt

  Pressmeddelande, 3 oktober 2013

  Ulf Dahlgren ansluter till Vinges IP-grupp. Kort efter det att en av landets ledande jurister inom immaterialrätt, Håkan Borgenhäll, anslutit till Vinge fortsätter Vinge satsningen på immaterialrätt (Intellectual Property, IP) genom att rekrytera Ulf Dahlgren, specialist på IP och patentprocesser.
 • Robert Deli ny counsel på Vinge

  Pressmeddelande, 3 september 2013

  Den 1 september anslöt Robert Deli till Advokatfirman Vinges kontor i Göteborg. Robert Deli kommer närmast från fastighetsbolaget Wallenstam AB (publ), där han var anställd som chefsjurist. - Vi är...
 • Malin Helgesen intervjuad i ny bok om hållbarhetsarbete

  Nyhet, 5 juli 2013

  Vinges Malin Helgesen deltar i den nya boken, Hållbar vinst - en handbok för affärsdrivande hållbarhetsarbete, som lanserades i början av maj. Boken bygger på en rad intervjuer med ett antal personer inom olika branscher och med olika chefsperspektiv.
 • Etikseminarium i Almedalen

  Nyhet, 4 juli 2013

  I veckan talade Vinges delägare Charlotte Levin vid ett fullsatt etikseminarium i Almedalen titulerat "Ta styrelsearbetet på allvar".
 • Nya regler om statsstöd

  Juridisk nyhet, 31 maj 2013

  Ny lag om tillämpningen av EU:s statsstödsregler träder i kraft per den 1 juli. Den nya svenska lagen reglerar stödgivares och stödmottagares skyldigheter när olagligt statsstöd har betalats ut.
 • Läget på den svenska M&A-marknaden

  Nyhet, 24 maj 2013

  I senaste numret av The American Lawyer svarar Vinges delägare Christina Kokko på ett antal frågor om den svenska M&A-marknaden. Här kan du kortfattat läsa ett urval av de viktigaste frågorna och svaren.
 • Katarina Nilsson ny ordförande i SCC i Kina

  Nyhet, 17 maj 2013

  I slutet av april valdes Katarina Nilsson, ansvarig för Vinges Kinaverksamhet, till ny ordförande i Svenska Handelskammaren (Swedish Chamber of Commerce, SCC) i Kina. Katarina ersätter Mats Harborn, chef för Scania i Kina. Vi har ställt fem snabba frågor till Katarina.
 • AIFMD - ny lag som rör förvaltare av alternativa investeringsfonder

  Juridisk nyhet, 16 maj 2013

  Den nya lagen om förvaltare av alternativa investeringsfonder träder i kraft den 22 juli. Vinge har en lång tradition av att arbeta med private equity- och fastighetsfonder och erbjuder såväl seminarier som individuella möten med fokus på den nya lagen.
 • Håkan Borgenhäll ny delägare på Vinge

  Pressmeddelande, 22 april 2013

  Vinges delägare i Stockholm har valt in Håkan Borgenhäll som ny delägare. Håkan är en av landets ledande jurister inom immaterialrätt (Intellectual Property, IP) och har omfattande erfarenhet av olika IP-processer och strategier.
 • Mats Lönnkvist på SAS utsedd till Årets Bolagsjurist

  Pressmeddelande, 12 april 2013

  Vid en prisceremoni den 11 april i samband med Bolagsjuristernas förenings årsmöte har Mats Lönnkvist, chefsjurist och styrelsesekreterare på SAS, utsetts till den första pristagaren i det nyetablerade priset Årets Bolagsjurist.
 • Vem blir Årets Bolagsjurist? Sex slutkandidater utsedda

  Pressmeddelande, 8 april 2013

  Bolagsjuristernas förening, Vinge och Affärsvärlden har tillsammans etablerat ett pris som syftar till att belysa bolagsjuristens roll i näringslivet. Bland de över 100 nomineringar som har inkommit, har sex slutkandidater vaskats fram. Priset delas ut till vinnaren vid en ceremoni den 11 april i samband med Bolagsjuristernas förenings årsmöte.
 • Charlotte Forssander ny Managing Partner på Vinge i Göteborg

  Pressmeddelande, 5 april 2013

  Charlotte Forssander, advokat och delägare på Vinge har av delägarna i Göteborg valts till ny Managing Partner (MP) för Vinge Göteborg. Charlotte ersätter Olof Jisland som efter nio år som MP återgår till den vanliga delägarrollen.
 • Nova-talanger topprankar Vinge

  Nyhet, 22 februari 2013

  Studenterna i talangnätverket Nova 100 gav Vinge bäst betyg av advokatbyråerna i nätverket. Samtidigt korades en av Vinges sommarnotarier till Årets Nova.
 • Carl Wetter klar som domare i EU-tribunalen

  Pressmeddelande, 19 februari 2013

  Vinges mångårige delägare Carl Wetter har godkänts som domare i EU-tribunalen med säte i Luxemburg. Han blir den förste svenske advokaten i EU-domstolen när han svärs in den 18:e mars.
 • Vinge-advokat tilldelas Konungens medalj

  Nyhet, 31 januari 2013

  Johan Gernandt på Vinge belönas med H.M. Konungens medalj i 12:e storleken i Serafimerordens band för sina ”framstående insatser inom svenskt bankväsende samt svensk och internationell affärsjuridik”.
 • Vingeveckan - affärsjuridiken i praktiken

  Nyhet, 28 januari 2013

  I fredags tog årets upplaga, och den sjunde i raden, av Vingeveckan slut efter fyra intensiva dagar på Vinges stockholmskontor.  30 utvalda studenter fick ta del av spännande föreläsningar, möten m...
 • Vinge tar ledningen i M&A-statistiken

  Nyhet, 14 januari 2013

  Vinge går om alla de globala byråerna och placerar sig högst upp när det gäller värdet på M&A-transaktioner i Sverige 2012. Det framgår av mergermarkets statistik för helåret.
 • Vinge välkomnar nya delägare

  Nyhet, 12 december 2012

  Advokaterna Jesper Schönbeck, Mattias Rosengren, Charlotte Levin och Jonas Bergström, samtliga verksamma vid Vinges Stockholmskontor, blir nya delägare på Vinge från och med den 1 januari 2013.
 • Vinge topprankas i alla kategorier

  Nyhet, 19 november 2012

  För femte året i rad rankas Vinge i topp i Sverige inom M&A, Capital Markets, Bank och Finans samt EU- och konkurrensrätt i 2013 års upplaga av IFLR 1000. Vinge rankas i den bästa kategorin (TIER 1...
 • Vingeveckan 2013 – affärsjuridiken i praktiken

  Nyhet, 16 oktober 2012

  Vingeveckan är en chans för dig som student att få en insikt i vad yrket som affärsjurist innebär i praktiken. Under fyra intensiva dagar får du en inblick i affärsjuristens vardag och den juridik...
 • Vinges mångfaldsprojekt – en framgångsrik droppe i havet

  Pressmeddelande, 18 september 2012

  För 10 år sedan initierade Vinge ett mångfaldsprojekt för att inspirera unga med utländsk bakgrund till högskolestudier i allmänhet men juridikstudier i synnerhet. Sedan 2002 har över 130 stipendie...
 • Talangpoolen – en genväg i karriären

  Nyhet, 9 september 2011

  Talangpoolen gav mig väldigt mycket. Det säger Kristin Bernhardtson, som fick jobb som biträdande jurist på Vinge i Stockholm ett år efter att hon började i poolen. Kristin Bernhardtson var en av d...
 • Vinge vann pris för jämställdhet

  Nyhet, 24 maj 2011

  Vinge fick priset European Women in Business Law Awards i kategorin Sweden Law Firm of the year när International Financial Law Review, IFLR, höll en prisceremoni i London den 29 juni. – Vinge är d...
 • Christina Ramberg utsedd till Årets Jurist 2011

  Nyhet, 8 april 2011

  Christina Ramberg, civilrättsprofessor och knuten till Vinge i Göteborg, har utsetts till Årets Jurist 2011 av tidningen Legally Yours. Utnämningen är ett resultat av en omröstning bland cirka 2 20...
 • Vinge Growth – vi hjälper dig att växa!

  Nyhet, 24 februari 2011

  Vinge Growth är Vinges nya satsning som erbjuder bolag med stark tillväxtambition vägledning inom affärsjuridikens samtliga områden. Det är ett helhetskoncept som passar nystartade bolag och som...
 • Rapport från Mount Everest

  Nyhet,

  Gabriel Westin, jurist på Vinges Göteborgskontor kom nyligen hem efter två månader i Nepal och Tibet. Här berättar han om det dramatiska slutet på sin Mount Everest-expedition.  En av deltagarna i...
 • Att tänka på inför ny mutlagstiftning

  Nyhet,

  Den här våren debatteras den nya svenska mutlagstiftningen som regeringen har föreslagit ska träda ikraft den 1 juli. Den nya lagen kommer till exempel att utvidga företagsledningars personliga...
 • Vinge, starkast i Norden inom Private Equity

  Nyhet,

  För andra året i rad utsågs Vinge till Legal Adviser of the Year – Nordic när finanstidningen Real Deals igår presenterade European Private Equity Awards 2012. – Vi har blivit utsedda till den...
 • Möt Maria-Pia Hope, Vinges nya MP

  Nyhet,

  Maria-Pia Hope är sedan den 2 april ny Managing Partner (MP) på Stockholmskontoret tillika ny VD för Vinge. Hon har under sin karriär bland annat lett Vinges team som biträdde Riksgälden i turerna...
 • Mount Everest – ny utmaning för Vingejurist

  Nyhet,

  Idag sätter sig Gabriel Westin från Göteborgskontoret tillsammans med sina 3 vänner på ett plan till Kathmandu för att förverkliga sin gemensamma dröm om att stå på toppen av världens högsta berg,...
 • Kinesisk rådgivare på Vinges stockholmskontor

  Nyhet,

  Delägaren Qun Gu från Shanghai är Vinges första kinesiska rådgivare i Sverige. Hon har 14 års erfarenhet av att jobba med skandinaviska bolag i Kina, varav 11 med Vinge. Qun Gu är, som en del i...
 • Ladda ner Vinges Kina- eller Business in Sweden-app

  Nyhet,

  Vinge lanserar två appar, en för iPhone med råd till framförallt svenskar som vill göra affärer i Kina och en för Android som vägleder kineser men även andra nationaliteter som vill göra affärer i...
 • Vingeveckan – affärsjuridiken i praktiken

  Nyhet,

  Vingeveckan är vår chans till studenter att få en inblick i affärsjuristens vardag. Den 30 november är sista dagen för ansökan till Vingeveckan 2012 som går av stapeln 24-27 januari. Vingeveckans...
 • Vinge i topp inom fastighetsjuridik

  Nyhet,

  Vinge koras som vinnare i årets upplaga av tidningen Fastighetsvärldens lista över advokatbyråerna med störst transaktionsvolym. Fastighetsvärlden refererar till byråerna på listan som "de...
 • Uppåt för Vinges Göteborgskontor

  Nyhet,

  Från och med idag, den 3 oktober finns Vinges Göteborgskontor på plats i nya lokaler, i samma hus men på ny adress. Anledningen till att kontoret flyttat är en kombination av önskemålet att sitta i...
 • Mångfaldsstipendium till brobyggare

  Nyhet,

  Åtta elever på gymnasieskolor som deltar i Vinges mångfaldsprojekt har fått Vinges juridik-, civilkurage- och studiestipendier. En av dem är muslim och har arbetat för ökad förståelse mellan kristn...
 • Vinge i topp inom M&A

  Nyhet,

  Vinge var den advokatbyrå som gjorde flest M&A-transaktioner i Norden första halvåret 2011. Vinge har även klättrat från plats 30 till en förstaplats på ett år vad det gäller buyouts (investeringar...
 • Nya delägare på Vinge

  Nyhet,

  Vinge är glada att meddela att Jesper Schönbeck och Jonas Bergström invalts som delägare på Vinge per den 1 januari 2013. Jesper Schönbeck började på Vinge 2005 och har ända sedan starten arbetat m...
 • Nytt Nyhetsbrev från Arbetsrätt

  Nyhet,

  Vinges nyhetsbrev för juni månad innehåller en fördjupningsartikel om arbetsrättsliga regler som man som arbetsgivare bör tänka på i semestertider, både vad gäller befintlig personal och personal s...
 • Vinge topprankas i Chambers Europe

  Nyhet,

  Vinge rankas i den allra främsta kategorin inom tolv av affärsjuridikens områden i Chambers Europe 2011, den ledande guiden till världens advokatbyråer. Det brittiska rankinginstitutet Chambers &...
 • Vinge ger råd till Rädda Barnen

  Nyhet,

  Peter Morawetz, som är delägare på Vinge, blir en av åtta näringslivsprofiler som ska bidra med sin kunskap i en av Rädda Barnen etablerad Advisory Board. – Företagen är inte bara viktiga som...
 • Bästa nordiska rådgivare inom Private Equity

  Nyhet,

  Vinge utsågs till Legal Adviser of the Year – Regional när finanstidningen Real Deals presenterade European Private Equity Awards 2011. Vinge var den enda nordiska advokatbyrån som hade nominerats...
 • Nytt Nyhetsbrev från Arbetsrätt

  Nyhet,

  Vinges nyhetsbrev för maj månad innehåller en fördjupningsartikel om förhandlingsskyldigheten enligt 10 § lagen om medbestämmande i arbetslivet (MBL). Som vanligt finns även arbetsrättsliga nyheter...
 • Nytt Nyhetsbrev från Mark & Miljö

  Nyhet,

  I Vinges nyhetsbrev refererar vi till miljööverdomstolens utveckling av praxis rörande efterbehandlingsansvar och verksamhetsutövarbegreppet. En ny förordning om tillsyn enligtmiljöbalken har trätt...
 • Nytt nyhetsbrev från Arbetsrätt

  Nyhet,

  Vinges nyhetsbrev innehåller arbetsrättsliga nyheter, sammanfattningar av aktuella rättsfall från Arbetsdomstolen och nyheter från EU på arbetsrättens område. Nyhetsbrevet innehåller även denna mån...
 • Vinge i täten inom molntjänster

  Nyhet,

  Molnet spås bli nästa stora IT-revolution. Vinges praktikgrupp IP & Technology deltog på IT-mässan Easy Fairs i Kista och presenterade  juridiken kring den nya teknologin. Cloud computing, även...
 • Vinge-delägare hedras i Pakistan

  Nyhet,

  Pär Remnelid, delägare på Vinge, utnämns som tack för sina insatser för mänskliga rättigheter i Pakistan till hedersmedlem i ett av landets största advokatsamfund. När pakistanska advokater...
 • Nytt nyhetsbrev från Arbetsrätt

  Nyhet,

  Årets första nyhetsbrev från Vinge innehåller arbetsrättsliga nyheter, sammanfattningar av aktuella rättsfall från Arbetsdomstolen och nyheter från EU på arbetsrättens område. Nyhetsbrevet innehåll...
 • Vingedelägare årets Supertalang

  Nyhet,

  Odile Fallenius nybliven delägare i Vinge och expert på skatterätt har av näringslivstidningen Veckans Affärer utsetts till Årets Supertalang. Veckans Affärer har rankat 101 supertalanger och Odile...
 • Glader ny chef för Vinge i Bryssel

  Nyhet,

  Marcus Glader blir ny resident partner på Vinges Brysselkontor. Han kommer från Cleary Gottlieb Steen & Hamilton i Bryssel där han varit sedan 2005. Vinges Brysselkontor har sex medarbetare och...
 • Vinge årets svenska byrå

  Nyhet,

  Vinge har utsetts till årets juristbyrå i Sverige 2009 av International Financial Law Review, IFLR. Vinge fick priset mycket beroende på byråns roll i samband med att staten sålde Vin & Sprit till...
 • Vinge har hjälpt staten fusionera Posten

  Nyhet,

  Vinge har biträtt staten som juridisk rådgivare i samband med den stora postfusionen mellan svenska Posten och Post Danmark. Den nya sammanslagna Postkoncernen blir en av de större aktörerna inom...
 • Johan Gernandt till Vinge

  Nyhet,

  Vinge förstärker sin processgrupp med en av landets mest erfarna processadvokater - Johan Gernandt. Även advokat Jonas Eklund, med samma bakgrund, kommer att ansluta sig till Vinges processgrupp....
 • Vinge utsedd till årets advokatbyrå i Norden

  Nyhet,

  Vinge utsågs igår i London av Financial Times och Merger Market till ”The Nordic Law firm of the year”. Utnämningen har skett efter en trestegsprocess där bl a antalet affärstransaktioner, deras...
 • Vinge vinner viktigt bulvanmål

  Nyhet,

  Vinge har den 13 november 2007 vunnit ett principiellt viktigt mål vid Stockholms tingsrätt i den s.k. Arnér-konkursen. Advokaten Per Settergren är konkursförvaltare för den f.d. finansmannen...
 • Vinge i topp på transaktioner i Norden

  Nyhet,

  Vinge är enligt det Londonbaserade analysföretaget Mergermarkets tredje kvartalsrapport den juridiska rådgivare som toppar listan över värdet på genomförda transaktioner i Norden. Vinge har totalt...
 • Vinge topprankad i Chambers Europe Guide

  Nyhet,

    Vinge har topprankats av Chambers & Partners i deras publikation Chambers Europe 2007 och får högsta betyg som byrå inom flertalet arbetsområden. Flera av Vinges advokater rankas dessutom högst...
 • Vinge förstärker kompetensen inom miljörätt

  Nyhet,

  Miljörätt är ett viktigt och växande område inom näringslivet, såväl nationellt som internationellt, och därmed även ett viktigt område för Vinge. För att möta ett ökande behov av rättslig rådgivni...
 • Succé för Vingeveckan 2007!

  Nyhet,

  I februari i år var det premiär för världens första Vingevecka. Av den ”feedback” vi fick såväl under som efter veckan kan vi konstatera att det blev succé.  Är du intresserad av att söka till 2008...
 • Nytt samarbete mellan Vinge och Ski Team Sweden Alpine

  Nyhet,

  Vinge och det svenska alpina landslaget har i dagarna inlett ett samarbete där Vinge blir en partner som bistår med juridisk rådgivning. – Den svenska alpinsporten är ju högaktuell nu när VM i Åre ...
 • Professor Ramberg börjar på Vinge

  Nyhet,

  Christina Ramberg, professor i handelsrätt, börjar på Vinge Göteborg den 1 februari 2007. Christina Ramberg är juridikprofessor i Göteborg sedan 1998 och har dessutom varit professor vid Tulane...
 • Vinges juridikstipendiater är utsedda

  Nyhet,

  Vid julavslutningen på Malmö latinskola samt vid Farsta gymnasium i Stockholm kunde tre före detta elever glatt ta emot Vinges juridiskstipendium. Juridiskstipendiumet är möjligt att söka för de...
 • Bästa konsulter i affärsjuridik
 • Vinge utnämnd till bästa svenska advokatbyrå

  Nyhet,

  Vinge har utsetts till bästa svenska advokatbyrå av International Law Office, som varje år delar ut det prestigefyllda Client Choice Award. Vinges vd Bertil Hult tog emot priset vid en högtidlig...
 • Vinge nominerad till Client Choice Award

  Nyhet,

  Advokatbyråerna Vinge, Mannheimer Swartling och MAQS har nominerats till prestigefyllda Client Choice Award i klassen Bästa svenska advokatbyrå. Nomineringen bygger på en undersökning bland världen...
 • Vinge topprankas inom IT, telekom och media

  Nyhet,

  Vinge rankas som Leading bland Sveriges advokatbyråer inom IT- och telekomområdet och som Highly Recomended inom mediaområdet i Global Counsels Communications and IT Cross-border Handbook . Per Eri...
 • Vinge-advokater bland världens bästa

  Nyhet,

  I den juridiska expertguiden The Best of the Best 2006 rankas Vinge-advokaterna Carl Wetter, Hans Wibom och Bertil Villard bland världens 25 bästa jurister inom sina respektive rättsområden.   Carl...
 • 2005 årsVingestipendiater utsedda

  Nyhet,

  Vingestipendiet för de bästa affärsjuridiska uppsatserna går den här gången till studenter vid Lunds Universitet, Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet och Uppsala Universitet.  Vid Lunds...
 • Vinge toppar listan över antal transaktioner i Norden

  Nyhet,

  Det Londonbaserade analysföretaget Mergermarket visar vid sin andra kvartalsrapport att Vinge varit juridisk rådgivare i flest nordiska företagsaffärer gällande förvärv och fusioner, under det förs...
 • Mångfaldsprojektets stipendiater utsedda

  Nyhet,

  För fjärde året i rad har Vinges juridikstipendium, civilkuragestipendium och studiestipendium delats ut till elever vid de gymnasieskolor som innefattas av mångfaldsprojektet.   Den 29 maj fick...
 • Planera personalens semester

  Nyhet,

  Artikeln är en del i nyhetsbrevet Anställning och Förmåner från Vinge. Så här i semestertider kan det vara på sin plats att påminna om hur viktigt det är för arbetsgivaren att ta initiativ till att...
 • Nytt inom skatterätt

  Nyhet,

  Artikeln är en del i nyhetsbrevet Blänkaren från Vinge. OECD (Organisation for Economic Cooperation and Development) föreslår förbättringar av tvistlösningsmekanismen vid internationella...
 • Nytt inom IT- och telekomområdet

  Nyhet,

  Artikeln är en del i nyhetsbrevet IT & Telekom från Vinge. PTS utreder möjligheten att nå nödnummer via IP-baserad telefoni. Post- och telestyrelsen (PTS) har sammanställt en rapport per den 31 mar...
 • Vinge bland topp-100 i världen inom konkurrensrätt

  Nyhet,

  Advokatfirman Vinge är en av två svenska advokatbyråer som finns med på Global Competition Review 's lista över de 100 bästa byråerna inom konkurrensrätt i världen. Vinge, som rapporteras ha en...
 • Vinge gjorde flest antal affärer i Norden under 2005

  Nyhet,

  Analysfirman Mergermarket i London, ett undersökningsföretag inom förvärv och fusioner, har listat 2005 års hårdast arbetande advokatbyråer. Clifford Chance i London hamnar på första plats, både va...
 • Ännu en utmärkelse till Vinge

  Nyhet,

  Vinges mark- och miljörättsavdelning har på nytt uppmärksammats genom att advokat Rikard Setterlid vid Göteborgskontoret har blivit utsedd av Expert Guides till en av de bästa miljörättsadvokaterna...
 • Vinge gör flest och störst affärer

  Nyhet,

  Vinge som byrå har enligt Affärsvärlden under åren 2000-2005 gjort både flest och störst affärer. Bertil Villard toppar listan över flest affärer och Göran Nyström ligger strax efter Linklaters...
 • Vinge skapar skön konst i Affärsvärlden

  Nyhet,

  "Att skapa skön konst" är först ut i Vinges annonsserie i Affärsvärlden under hösten. Annonsserien inleds i nr 34 den 24 augusti och kommer att pågå under hela hösten. "Textannonser kan tyckas lite...
 • Vinge Stockholm tillsätter extern VD

  Nyhet,

  Bertil Hult kommer från och med den 15 augusti att arbeta som verkställande direktör på Vinge Stockholm. Genom inrättandet av befattningen som verkställande direktör ökar Vinge Stockholm sitt fokus...
 • Ansvarsförsäkring för VD och styrelseledamöter

  Nyhet,

  Regeringsrätten har funnit att premie för ansvarsförsäkring som ett bolag tecknat för VD och styrelseledamöter inte skall ingå i bolagets underlag för arbetsgivaravgifter. Kammarrätten i Stockholm...
 • Peter Morawetz, Vinge, Cerie Blair, Hans Wibom, Vinge

  Vinge utsedd till främsta byrån i Skandinavien

  Nyhet,

  Vinge mottag i maj i år utmärkelsen Scandinavian Law Firm of the Year på Chambers Global Awards. Prisutdelningen hölls i London. Chambers Global Awards är en av de mest prestigefyllda utmärkelser...
 • Vinge har Sveriges bästa processadvokater

  Nyhet,

  Vingedelägarna, Lars Jonson och Paulo Fohlin vid Göteborgskontoret och Hans Bagner och Olle Flygt vid Stockholmskontoret, har blivit utsedda av Expert Guides till fyra av de bästa processadvokatern...
 • Ny aktiebolagslag

  Nyhet,

  Läs om de viktigaste nyheterna och vilka åtgärder som behöver vidtas. Aktiebolagslagen 2005
 • Skatt slopas för utländska aktier

  Nyhet,

  Vinges advokat Mattias Schömer biträdde klient i en ansökan om förhandsbesked som nu har resulterat i att tusentals svenskar slipper betala förmögenhetsskatt på utlandsaktier, se skrivelsen från...
 • Nya regler för kapitalförsäkringar

  Nyhet,

  Riksdagen antog den 16 december 2004 Regeringens förslag om att sänka avkastningsskatten och ta bort förmögenhetsskatten för vissa kapitalförsäkringar (prop 2004/2005:31). De nya reglerna ger...
 • Sammanträde i Bryssel om offentlig upphandling

  Nyhet,

  På måndagen den 21 februari sammanträffade den europeiska sammanslutningen för kommunala bolag och arbetsgivare (CEEP) i Bryssel för en genomgång av rättsläget i fråga om offentlig upphandling med...
 • Nya delägare på Vinge

  Nyhet,

  Vinge har fattat beslut om följande tre nya delägare på byrån med start den 1 januari 2005. Patrick Forslund (f. 1969), Stockholm, har varit på Vinge sedan 1996 och arbetar med Bank och finans och...
 • 7 fick Vinges juridikstipendium

  Nyhet,

  Inom ramen för Vinges mångfaldsprojekt delas ett flertal juridikstipendier ut varje år till elever som väljer att studera vidare på ett juris kandidatprogram eller utbildning med juridisk inriktnin...
 • Carl Gustaf De Geer och Göran Nyström till Vinge!

  Nyhet,

  Carl Gustaf De Geer och Göran Nyström, välkända delägare vid Mannheimer Swartling Advokatbyrå, kommer att inträda som partners på Vinge. - Carl Gustaf De Geers och Göran Nyströms namn talar för sig...
 • Vinges skattedag 25 november

  Nyhet,

  Program - Genomgång av nyheter avseende inkomstbeskattning under år 2004. Presentationen avser främst ny lagstiftning, nya rättsfall etc inom företagsbeskattningen men även nyheter avseende...
 • Två av Vinges skattejurister bäst i Sverige

  Nyhet,

  Vinges Skatteavdelning har nyligen uppmärksammats i den välrenommerade skatteguiden som ges ut av International Tax Review (World Tax Guide 05). Mattias Schömer och Lennart Larsson omnämndes som...
 • HR i Skandinavien - konferens den 10 november

  Nyhet,

  De tre stora advokatbyråerna i Sverige, Norge och Danmark inbjuder dig till en konferens om HR i Skandinavien ö ett arbetsrättsligt perspektiv. Konferensen kommer att äga rum på Berns Hotell i...
 • Chambers and Partners nya ranking för 2004

  Nyhet,

  Chambers and Partners har nu utkommit med sin stora ranking av advokatbyråer och advokater i världen. Vinge har återigen utsetts till en av de ledande advokatbyråerna i Sverige inom sex av de sju...
 • Vinge - Entreprenörernas Affärsjurist 2004

  Nyhet,

  Entreprenörsbarometern är Sveriges största attitydundersökning bland tillväxtföretag som genomförs i samarbete mellan Founders Alliance, Svenskt Näringsliv, Sif och VINNOVA. I årets undersökning ha...
 • Tre Vinge-advokater bland de bästa i världen

  Nyhet,

  Hans Wibom, Carl Wetter och Bertil Villard har blivit utsedda till de bästa advokaterna inom sina respektive specialistområden i världen. Carl Wetter har som ende advokat i Sverige utsetts till...
 • Vinge sponsor i CowParade

  Nyhet,

  "En bra Ko" är en av ett 70-tal kor som ställs ut i Stockholm City under Stockholm CowParade. Glasfiberkon är skapad av den schweiziske konstnären Pascal Knapp. Korna dekoreras, ställs ut och säljs...
 • Vinge i topp bland Sveriges advokatbyråer

  Nyhet,

  Vinge rankas återigen bland de främsta byråerna i Sverige inom en mängd affärsjuridiska områden. The European Legal 500 sammanställer varje år listor på de bästa byråerna i varje land med hjälp av...
 • Vinge söker skattejurist

  Nyhet,

  Vinge söker nu ytterligare en jurist till skatteavdelningen vid vårt kontor i Stockholm. Verksamheten vid skatteavdelningen är huvudsakligen inriktad på svensk och internationell företagsbeskattnin...
 • Advokatfirman Vinge årets svenska advokatbyrå

  Nyhet,

  Pressmeddelande 26 mars 2004 Vinge blev igår utsedd till 2003 års bästa advokatbyrå i Sverige. IFLR, International Financial Law Reveiw, anordnar årligen IFLR Awards, en prisutdelning för...
 • Ny topp-rankad partner på Advokatfirman Vinge

  Nyhet,

  Johan Winnerblad, som sedan 1998 varit delägare i advokatbyrån Mannheimer Swartling, kommer att inträda som delägare i Vinge. Johan Winnerblads (f. 1967) huvudsakliga inriktning är M&A, Private...
 • Bokslutskommuniké 2003

  Nyhet,

  Vinge fortsätter att toppa rankinglistor över Nordens främsta affärsjuridiska byråer. Klicka här för mer information (pdf)
 • Framtidens jurister erhöll stipendier

  Nyhet,

  Vinge har sedan två år tillbaka samarbetet med fem gymnasieskolor för att uppmuntra deras elever att läsa juridik. Projektet omfattar Tensta, Farsta och Skärholmens gymnasier i Stockholm,...
 • Pressinformation

  Nyhet,

  Advokatfirman Vinge får sex nya delägare den 1 januari 2004. Vinge har fattat beslut om följande sex nya delägare på byrån med start den 1 januari 2004. Henrik Borna (f. 1967), Helsingborg, har var...
 • Vinge and Herbert Smith held a joint seminar

  Nyhet,

  On Dec. 2 Vinge and Herbert Smith held a joint seminar on Investment Disputes at Vinge´s Stockholm office. The purpose of the seminar was to discuss bilateral investment protection treaties which...
 • Vinges seminarium om Corporate Social Responsibility

  Nyhet,

  Den 23 oktober hade Vinge ett seminarium om Corporate Social Responsibility. Seminariet gästades av Mia Horn af Rantzien, ansvarig inom Regeringskansliet för Globalt Ansvar som diskuterade svenska...
 • Seminarium - Corporate Social Responsibility

  Nyhet,

  Frågan om företagens "samhällsansvar" - Corporate Social Responsibility (CSR) - är både aktuell och mångfasetterad. CSR inrymmer allt mellan OECD:s riktlinjer för multinationella företag och det...
 • Vinge lawyers number one in their areas of expertise

  Nyhet,

  14 lawyers from Advokatfirman Vinge were each recommended as one of the world's leading lawyers by their clients and peers in The International Who's Who of Business Lawyers 2003/4, the second annu...
 • KONKURSANBUD -

  Nyhet,

  SVENSKA SUB INVEST AB försattes i konkurs 12.09.2003. Bolagets verksamhet har avsett försäljning av snabbmat i form av främst smörgåsar. Verksamheten har bedrivits från 10 förhyrda restauranglokale...
 • Vinge topprankad

  Nyhet,

  Chambers & Partners Global har nyligen utkommit med sin senaste utgåva av "The worlds leading lawyers 2003-2004". Vinge rankas i topp bland Sveriges advokatbyråer inom sina strategiska fokusområden...
 • Mångfaldsprojektets stipendiater utsedda

  Nyhet,

  Nu har Vinges mångaldsprojekts stipendier för första gången delats ut. Onsdagen den 28 maj fick Mattias Argirakis, Michele Fara och Marcell Sipos, elever på Angeredsgymnasiet, Vinges juridikstipend...
 • Vinge vald till årets affärsjuridiska byrå

  Nyhet,

  Den 4 juni mottog Vinge första pris i kategorin bästa affärsjuridiska byrå vid Entreprenörsgalan. Över 1.000 entreprenörer hade varit med och röstat. Evenemanget ägde rum i Stadshuset och c:a 400...
 • Vinst i miljardtvist mot Tjeckien

  Nyhet,

  Målet har sin grund i den tjeckiska TV-licens som CME erhöll 1993. Baserat på denna TV-licens byggde CME upp Tjeckiens första privata landsomfattande TV-station, TV Nova, vilken snabbt blev Tjeckie...
 • Bokslutskommuniké 2002

  Nyhet,

  Vinge som är en av Nordens största advokatbyråer behöll 2002 sin position som en ledande leverantör av juridiska tjänster i Norden. Klicka här för mer information (pdf-fil).
 • Vinge rankad 1:a bland Sveriges affärsjurister

  Nyhet,

  I Kunskapsföretagsbarometerns undersökning av Sveriges tolv största affärsjuridiska advokatbyråer har Vinge hamnat på första plats som den byrå med högst helhetsbetyg i branschen. Även när det gäll...
 • Information om Goodjets konkurs

  Nyhet,

  Konkursbouppteckningen i Goodjet AB:s konkurs har idag ingivits till konkursenheten vid Göteborgs tingsrätt. Genom Göteborgs tingsrätts försorg kommer alla fordringsägare i konkursen att få en...
 • Vinge i M&A täten trots vikande marknad

  Nyhet,

  Vinge toppar mergermarkets rankinglista över juridiska rådgivare vad avser stora nordiska M&A transaktioner under årets första nio månader. Två Vingeadvokater finns med bland de fem mest anlitade...
 • Vinge biträder i

  Nyhet,

  Vinge has acted alongside Clifford Chance LLP, advising GE Capital on Swedish aspects of the US$ 2.3 billion (SEK 21.6 billion) acquisition of ABB Structured Finance. The acquisition was designated...
 • Vingeveckan – Affärsjuridiken i praktiken

  Nyhet,

  Affärsjuridiken i praktiken 2-6 februari 2009 Vingeveckan är skapad av Vinge för att ge dig som student en möjlighet att redan under din studietid bilda dig en uppfattning om vad yrket som...
 • Vinge årets advokatbyrå i Norden – igen!

  Nyhet,

  Vinge har i hård konkurrens utsetts till årets advokatbyrå i Norden. Vinge får utmärkelsen för sina många stora komplexa och genomförda affärstransaktioner under året. Priset delas ut för andra åre...
 • Varumärkesintrång kostar storföretagen miljarder

  Nyhet,

  Mer än vartannat svenskt storföretag har utsatts för varumärkesintrång – vid upprepade tillfällen de senaste fem åren.  Det betyder att 468 av landets största företag har fått sina varumärken...
 • Vinge bygger kontaktnät i Polen

  Nyhet,

  Vinges Eastern European Desk fick många nya kontakter på några av Polens främsta advokatbyråer när desken arrangerade ett seminarium om skiljedomsrätt i Warszawa. – Polen är en intressant marknad f...
 • Vinge stöder svensk rullstolstennis

  Nyhet,

  I samband med Stockholm Open delade advokatbyrån Vinge ut ett stipendium på 50 000 kronor till SvenskaTennisförbundets rullstolskommitté. Vinge Stockholms MP Michael Wigge överräckte checken till...
 • Vinge bjöd 110 notarier på tennis

  Nyhet,

  Advokatbyrån Vinges notarieträff på Stockholm Open under tisdagskvällen lockade 110 tings- och länsnotarier från Stockholm och kringliggande städer. – Vi är jätteglada att ni är här. Ställ frågor...
 • Anders Strid - ny delägare på Vinge

  Nyhet,

  Vinge har rekryterat advokaten Anders Strid, delägare på Delphi. Anders Strid är en väletablerad aktör inom områdena M&A och finansieringsjuridik.   Anders Strid, som är 44 år, blev delägare på...
 • Nytt uppdrag till Vinge

  Nyhet,

  Vinge har fått uppdraget att biträda med all juridik i samband med omstruktureringen av apoteksmarknaden. Vinges klient är Apoteket Omstrukturering AB som är det nya moderbolaget till Apoteket AB....
 • Karl Svantemark, Juristgolfen 2008

  Storslam för Vinge i Juristgolfen

  Nyhet,

  Vinge vann både lagtävlingen och den individuella titeln när Stockholms advokatbyråer gjorde upp i årets Juristgolf. Karl Svantemark blev Årets bästa spelare och tillsammans med kollegorna Anders...
 • Tredje ministerbesöket för Vinge

  Nyhet,

  Vinges engagemang i mångfaldsfrågor intresserar regeringen. I dag onsdag träffar Anders Forkman, delägare Vinge Malmö, kommun -  och finans marknadsministern Mats Odell. Anders Forkman är...
 • Vinge nummer ett i Norden och elva i Europa

  Nyhet,

  Vinge är den ledande affärsjuridiska byrån i Norden, både när det gäller antal affärer och volym. Delägaren Johan Winnerblad är den mest aktiva förvärvsjuristen i Norden och trea i Europa. Och åtta...
 • Nyamko Sabuni
 • Minister tog del av Vinges mångfaldsprojekt

  Nyhet,

  Integrationsminister Nyamko Sabuni (fp), arbetsmarknadsutskottets ordförande Hillevi Engström(m), samt dess ledamöter besökte under torsdagen Vinge och informerades om advokatfirmans Mångfaldsproje...
 • Minister Nyamko Sabuni besöker Vinge

  Nyhet,

  Integrationsminister Nyamko Sabuni (fp), arbetsmarknadsutskottets ordförande Hillevi Engström (m), och ledamöter i arbetsmarknadsutskottet besöker advokatfirman Vinge den 12 juni. Integrationsminis...
 • Vinge hjälper staten sälja bolag

  Nyhet,

  Vinge är legal rådgivare till staten i samband med försäljningen av rehabiliteringsbolaget Arbetslivsresurs AR AB. Försäljningsprocessen har just inletts och förväntas vara klar efter sommaren....
 • Vinge bäst i juristklassen och på topp 20 i Sverige

  Nyhet,

  Vinge är Sveriges bästa affärsjuridiska byrå och värderas dessutom som landets 15:e  bästa företag. Det framgår när beslutsfattare i näringslivet rankar 303 svenska företag i en undersökning som...
 • Chambers Award Vinge

  Vinge bästa advokatfirman i Sverige

  Nyhet,

  Vinge har fått utmärkelsen årets advokatfirma i Sverige. Bedömningen för priset har inte endast tagit hänsyn till Vinges kunnande och expertis inom den juridiska kärnaffären. Chambers har även vägt...
 • Vinges advokater topprankade av Chambers

  Nyhet,

  Vinge fick utmärkelsen Chambers Europe Awards for Excellence, "Law Firm Of The Year" i Sverige. Advokatbyrån rankas som den ledande byrån i Sverige inom nio av tretton specialistområden. Över 40 av...
 • Miljösverige fick träffa Vinge

  Nyhet,

  Vinges specialister på miljörätt fanns representerade på Sustainability Day, årets största konferens om hållbar affärsutveckling, som ägde rum i Stockholm på onsdagen. Årets tema var ”ROI, Return O...
 • Unga jurister vill jobba hos Vinge

  Nyhet,

  Vinge är en populär arbetsplats hos unga jurister. Det visar undersökningen Juristbarometern. Var tredje ung jurist uppger att Vinge är en av de advokatbyråer som de helst vill arbeta på. Årets...
 • Vinge biträder staten i postsamgående och V&S-affär

  Nyhet,

  Vinge har varit statens juridiska rådgivare i både dagens föreslagna postsamgående, mellan Post Danmark och svenska Posten, och gårdagens offentliggjorda V&S affär. – Det har varit spännande och...
 • Regeringen utser kvinnlig Vingeambassadör

  Nyhet,

  Regeringen utser idag Maria-Pia Midenbäck Hope, delägare Vinge Stockholm, till ambassadör för kvinnors företagande. – Maria-Pia Midenbäck Hopes uppdrag är att inspirera och uppmuntra kvinnor till a...
 • Michael Wigge ny VD på Vinge

  Nyhet,

  Advokat Michael Wigge blir från den 1 april ny verkställande direktör för Vinge AB med verksamhetsansvar för Vinge Stockholm. ­­– Vinge har genom att attrahera kompetenta medarbetare vuxit kraftigt...
 • Vinge topprankade i Norden och Europa 2007

  Nyhet,

  Vinge rankas som klar etta i Norden sett till värdet på rådgivning för transaktioner inom förvärv och fusioner. Under 2007 gav Vinge råd i 85 affärer till ett värde av 211 miljarder kronor. Dessuto...
 • Boo Ehlin kommunikationschef på Vinge

  Nyhet,

  Advokatfirman Vinge har knutit Boo Ehlin till sig som ansvarig för kommunikation och marknadsföring. Rollen som kommunikationschef är ny och sker på uppdragsbasis via egen verksamhet. Boo Ehlin...
 • Nytt nyhetsbrev från Arbetsrätt

  Nyhet,

  I Vinges arbetsrättsliga nyhetsbrev för december har vi valt att fördjupa oss i ämnet mutbrott och bestickning, som är en aktuell fråga i såväl Sverige som i omvärlden för tillfället. Nyhetsbrevet...
 • Vinge vald till årets bästa nordiska advokatfirma

  Nyhet,

  Statliga uppdragen i Saab – och Volvoaffärerna samt för Apoteket bidrog Vinge har i hård konkurrens utsetts till årets nordiska mästare i stora komplexa affärstransaktioner under året - Mergers and...
 • Nytt nyhetsbrev från Arbetsrätt

  Nyhet,

  I Vinges arbetsrättsliga nyhetsbrev för november har vi valt att fördjupa oss i ämnet integritetsfrågor i arbetslivet. Nyhetsbrevet innehåller dessutom notiser om arbetsrättsliga nyheter från EU oc...
 • Nytt aktiemarknadsrättsligt nyhetsbrev

  Nyhet,

  I detta nummer av Vinges aktiemarknadsrättsliga nyhetsbrev behandlas bland annat följande: Nya uttalanden från Aktiemarknadsnämnden     Nya disciplinnämndsbeslut Förslaget till nya regler om...
 • Nytt nyhetsbrev från Mark & Miljönytt

  Nyhet,

  I Vinges nyhetsbrev tittar vi närmare på hur Miljööverdomstolen tillämpar jämkningsreglerna i samband med efterbehandlingsansvar för förorenade områden. Vi informerar om det nya EU-direktivet om...
 • Vinge på Expo 2010

  Nyhet,

  Vinge har lång erfarenhet av att hjälpa nordiska och svenska företag att etablera sig i Kina. Vinge var den första svenska advokatfirman på plats i Kina - i Hong Kong för 25 år sedan. Under...
 • Vinge hjälper barnen i Pakistan

  Nyhet,

  Vinge bidrar med pengar till Unicef för att hjälpa offren för översvämningarna i Pakistan.   – Pengarna går till Unicef eftersom vi vill hjälpa barnen som drabbas oerhört hårt, säger Pär Remnelid,...
 • Storföretag har dåligt varumärkesskydd

  Nyhet,

  Fler än 8 av 10 svenska företag anser att varumärken och andra immateriella rättigheter är viktiga eller mycket viktiga för dem. Nästan hälften har utsatts för intrång de senaste fem åren. Men man...
 • Nytt nyhetsbrev från Arbetsrätt

  Nyhet,

  Nu när sommaren snart är här kommer det arbetsrättsliga nyhetsbrevet från Vinge. I detta nummer av Vinges nyhetsbrev sammanfattar vi de främsta ändringarna i semesterlagen med anledning av att den...
 • Nytt aktiemarknadsrättsligt nyhetsbrev

  Nyhet,

  Detta nyhetsbrev behandlar det senaste inom aktiemarknadsrätten, med avstamp från årsskiftet 2009/2010. Vi vidarelänkar i möjligaste mån till källor och bakgrundsmaterial för att göra nyhetsbrevet...
 • Vinge förstärker skatterätten med ny delägare

  Nyhet,

  Vinge förstärker sin skatteavdelning med en av Sveriges ledande skatterådgivare. Odile Fallenius blir delägare på Vinge och tar med sig sitt team på ytterligare tre jurister från Linklaters....
 • Vinge bästa advokatfirman i Sverige

  Nyhet,

  Vinge har fått utmärkelsen årets advokatfirma i Sverige. Bedömningen för priset har inte enbart varit Vinges kunnande och expertis inom den juridiska kärnaffären. Chambers har även vägt in Vinges...
 • Nytt nyhetsbrev från Arbetsrätt

  Nyhet,

  I Vinges nyhetsbrev för maj har vi valt att fördjupa oss i frågan om arbetsgivarens möjligheter att lösa sitt bemanningsbehov genom inhyrning av arbetskraft. Frågan har varit omdiskuterad under...
 • Nytt nyhetsbrev från Mark & Miljönytt

  Nyhet,

  Nu finns årets första nyhetsbrev, Mark & Miljönytt, på hemsidan. Det har varit ett händelserikt kvartal ur ett miljörättsligt perspektiv. Miljööverdomstolen har meddelat flera domar som rör...
 • Nytt nyhetsbrev från Arbetsrätt

  Nyhet,

  Tiden efter årsskiftet 2010 har varit en intressant tid från ett arbetsrättsligt perspektiv, bland annat med hänsyn till att avtalsrörelsen har dragit igång inom de flesta branscher och dessutom är...
 • Vinges East European Desk anordnar seminarium i Kiev

  Nyhet,

  Den 31 maj 2010 anordnar Vinge’s Eastern European Desk, i samarbete med Stockholms Skiljedomsinstitut, ett seminarium i Kiev om skiljeförfaranden och M&A ur ett internationellt perspektiv. Förutom...
 • Succé för Vingeveckan 2010

  Nyhet,

  Det var många sökande till årets Vingevecka och av dessa valdes 30 studenter ut. I förra veckan var de på plats på Norrmalmstorg i Stockholm och tog del av såväl föreläsningar, klientpresentationer...
 • Vinge hjälper barnen i Haiti

  Nyhet,

  Vinge skänker 100 000 kronor till Rädda Barnen för att hjälpa de nödställda barnen efter jordbävningen i Haiti förra veckan.    
 • Vinge störst inom M&A 2009

  Nyhet,

  Vinge var den advokatbyrå som gjorde flest M&A-transaktioner i Norden förra året. Det visar Mergermarkets årliga genomgång av marknaderna i Europa. Totalt var Vinge rådgivare vid 40 transaktioner...